Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

Ženy zrají rychleji, muži déle – možná proto vypadají s přibývajícím věkem tak dobře 🙂

15. 10. 2018

Zveme vás na jedinečnou 6hodinovou přednášku významné české dietoložky a terapeutky tradiční čínské medicíny Renaty Lien Čepelkové s názvem Životní cykly žen a mužů, zdraví a sexuální život. Dozvíte se o ženě šamance (jin), silném a bojovném muži (jang), co přináší 7leté a 8leté cykly u mužů a žen a přechody těchto cyklů (zdravotní obtíže, sexuální změny apod.). Dozvíte se o vhodném stravování a možnostech zdravého životního stylu pro zdravý a šťastný život.

Byliny z pohledu ájurvédy – jejich působení a vlastnosti (ukázka z programu oboru Fytoterapie)

15. 10. 2018

V rámci druhého víkendu oboru Fytoterapie se seznámíte s rozdíly mezi západním a východním bylinkařením a naučíte se základy ájurvédského i čínského chápání bylin. V rámci studia vás čekají dvě ryze praktické víkendovky s kazuistikami a poznáváním bylin a čtyři teoretické víkendy. Více o oboru najdete zde.

1. 12. 2018: Životní cykly žen a mužů, podpora zdraví a sexuální život z pohledu čínské medicíny s Renatou Lien Čepelkovou

1. 10. 2018

Jak si udržet dlouhodobě zdraví, jak se stravovat  a stárnout pomalu a s elegancí? To vše se dozvíte na semináři známé autorky knih a terapeutky TCM Renaty Lien Čepelkové. Cílem čínské medicíny vždy byla podpora zdraví a prevence. Číňané se velmi snažili si udržet své tělo v kondici co nejdéle to bylo možné, aby nebyli na obtíž své rodině. Proto byly velmi podrobně rozpracovány jednotlivé etapy života jak u žen, tak u mužů, které obsahovaly i základní doporučení v oblasti péče o děti, těhotné, stravování a zdravého sexuálního života. To vše vás čeká na přednášce Renaty Lien Čepelkové, terapeutky TCM autorky úspěšných knih Jídlo jako lék podle čínské medicíny a nově Jídlo jako lék proti stárnutí. Vše o akci najdete zde.

Diagnostik TCM – letní škola (fotogalerie)

26. 9. 2018

V srpnu 2018 jsme se (jako vždy v srpnu a na stejném místě) sešli se skupinou našich studentů (většinou po absolvovaném prvním ročníku) oboru Diagnostik TCM na horském hotelu Antarik, kde si studenti šest dní doplňovali znalosti na přednáškách, a především se učili praktickým dovednostem. Fotogalerii najdete zde.

8. 12. 2018: Exkurze s přednáškou ve firmě Mycomedica (Police nad Metují)

22. 9. 2018

Na sobotu 8. 12. jsme pro vás připravili mimořádnou akci – zájezd do firmy MycoMedica, která vyrábí a prodává nejen ucelený sortiment léčivých huba výrobků z nich, ale nově také takzvané yao, a tedy tinktury(silnější obdobu čínských bylinných kuliček – wanů). Kromě exkurze ve firmě vás čeká přednáška majitele firmy Milana Schirla. Celý itinerář akce najdete zde.

Závěrečné zkoušky oboru Diagnostik TCM (běh 2016–18)

16. 9. 2018

15. září 2018 přišlo osm odvážlivkyň složit závěrečné zkoušky po absolvování dvouletého oboru Diagnostik TCM. Čekalo je představení jedné z vypracovaných kazuistik s doplňujícími dotazy lektorů. Všechny přítomné ženy byly skvěle připraveny, výkony byly výborné a my jsme hrdi, že si ke studiu  krásného oboru tradiční čínská medicína vybraly právě naši školu… Článek a fotky najdete zde.

NABUŠENÉ STUDIUM – 2LETÁ DIAGNOSTIKA PODLE ČÍNSKÉ MEDICÍNY

16. 9. 2018

Nelze (se) léčit, pokud nevíme, co nás a naše blízké (klienty) trápí. Diagnostika je naprostý základ porozumění zdravotnímu stavu i procesům, které v něm probíhají. Naše dvouleté studium vám zpřehlední logiku a principy zdravotního stavu a obtíží. A nejen to! Ze školy odejdete navíc se základními znalostmi účinných terapií: dva víkendy čínských masáží tuina, nabitý víkend s čínskými (v lékárnách volně prodejnými) bylinným směsmi (wany), akupresurními/akupunkturními body a mnohým dalším! Začínáme v říjnu! Více informací zde.

Obilná mléka nejen pro děti jako kvalitní součást zdravého stravování

11. 9. 2018

Lenka Folwarczná si v ostravské aglomeraci získává stále více popularity nejen jako propagátorka zdravé výživy, ale také jako provozovatelka farmářské prodejny Farma domů. Čekají vás recepty a návody na různé druhy obilných mlék, ale také praktické informace, jak je připravovat, kombinovat a skladovat. Lenka je matka dvou malých dětí a při workshopu bude využívat nejen svých profesionálních znalostí (terapie pomocí dietetiky, lektorství jógy), ale také zkušeností z vlastní rodiny: jejich děti (a souběžně i děti v okolí při sdílení s ostatními matkami) na obilných mlécích zdravě vyrostly… Více informací o akci najdete zde.

Pátek 14. 9.: Den otevřených dveří v TCM Academy v Ostravě

11. 9. 2018

V pátek 14. září 2018 vás zveme na Den otevřených dveří v TCM Academy, během nějž se můžete setkat nejen s lektory a provozovatelkami školy, ale také si můžete prohlédnout naše prostory – učebny a rovněž jógový sál spřízněného Shanti Yoga Studia, kde probíhá část praktické výuky naší školy. Přijďte si s námi vypít čaj a popovídat si nejen o tradiční čínské medicíně! 🙂 Více informací najdete zde.

Aurikuloterapie ve čtyřech víkendech od října 2019

10. 9. 2018

Vzhledem k nejrůznějším časovým kolizím jsme přesunuli výuku tohoto terapeutického směru na čtyři víkendy od října 2019. Sledujte prosím web a stránku tohoto oboru. Děkujeme za pochopení! V letošním školním roce si u nás z terapeutických směrů můžete vystudovat čínské masáže tuina a západní fytoterapii. Samozřejmě za základ považujeme schopnost správně diagnostikovat, proto všem vřele doporučujeme rovněž 2leté studium Diagnostiky podle TCM.

Diagnostika podle tradiční čínské medicíny: od října!

22. 8. 2018

Obor Diagnostik TCM můžete začít studovat opět od října 2018! Pod vedením špičkových lektorů z Prahy,  Zlína a Ostravy projdete devatenácti víkendy a jednou letní školou s možnou stáží v čínské nemocnici. Oproti předchozím běhům je studium rozšířeno o jeden víkend (psychologie pro terapeuty, první pomoc). Nejenže se naučíte analyzovat zdravotní stav svůj, svých blízkých a případně pacientů, ale navíc získáte znalosti a dovednosti, jak upravovat základní nerovnováhy (zdravotní problémy) pomocí bylin, masáží a dalších terapií. Vhodné pro laické zájemce i terapeuty a maséry! Více informací najdete zde.

Něco se chystá! Studium tuiny a Qigong tuiny v Ostravě!

10. 8. 2018

Již brzy začínáme a ještě je pár posledních volných míst! Otevíráme studium tuiny v Ostravě, a to ne obyčejné tuiny, ale naučíte se zde i jedinečné techniky Qigong tuiny, které ovládá jen pár terapeutů. Chcete se k nám přidat? Co je tuina? Jde o součást tradiční čínské medicíny. Je to masáž, která využívá akupunkturní dráhy a body a pracuje i se svaly, šlachami a klouby. S její pomocí se řeší potíže s pohybovým systémem i s vnitřními orgány. Každé masáži by měla předcházet důkladná diagnostika dle principů tradiční čínské medicíny. Podrobnosti o oboru najdete zde, termíny, obsah a cenu pak zde na zvláštní stránce.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.