Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

25. 11. 2017: Kultivace ženské sexuální energie (celodenní workshop)

24. 9. 2017

V sobotu 25. 11. proběhne celodenní workshop s Mgr. Janou Kubíčkovou, majitelkou, zakladatelkou a provozovatelkou úspěšného serveru Přírodní lékárna, která praktikuje na principech tradiční čínské medicíny vlastní poradenskou praxi, a to zejména pro ženy. Tvrdí zároveň ovšem, že TCM není zcela schopna pojmout celistvost člověka a že je nutné při stanovování postupů léčby využít také další možnosti takzvaných alternativních postupů. V tomto jejím aktuálním workshopu se máte nač těšit!

Jaro 2018: Teorie a praxe s Bachovými esencemi

23. 9. 2017

Vymazlená víkendovka, která je vhodná pro všechny, kdo ve svém životě řeší psychické a emoční problémy,nebo kdo znají někoho, kdo tyto problém má, a chtějí mu pomoci. Rovněž výborné pro terapeuty, aby díky Bachovým esencím rozšířili možnost svého terapeutického působení. Za neskutečnou cenu s vynikající MUDr. Petrou Uríkovou.

Fonoforéza – práce s vibracemi na akupresurních drahách

15. 9. 2017

Nadcházející víkendovka je vhodná pro studenty i praktikující terapeuty tradiční čínské medicíny, maséry a rovněž pro všechny, kdo pracují i s jinými systémy, v nichž se zohledňují meridiány a čakry. Naučíte se na akupresurních drahách pracovat s mnoha druhy ladiček – ladičkami Země, planet i ladičkami s násadami z drahých kamenů, z různých materiálů a pro různá energetická vyladění. O víkendu se zkrátka naučíte vše, co potřebujete k práci na nejjemnějších energetických strukturách sebe, svých dětí i klientů…

Diagnostik zdravotního stavu – 2leté studium pro všechny!

14. 9. 2017

Náš obor Diagnostik TCM je skvěle sestavené dvouleté studium pro ty, kdo chtějí jednou působit jako terapeuti, a také pro všechny, kteří chtějí „jen“ pochopit svůj zdravotní stav, jeho proměny, stav zdraví i stav nemoci. Díky geniálnímu diagnostickému systému tradiční čínské medicíny, na němž je studium postaveno, se začnete výborně orientovat ve zdravotních problémech svých i svých blízkých (a případně klientů) a získané poznatky a dovednosti budete využívat po celý zbytek svého života… Podrobnosti o studiu, které začíná v říjnu, najdete zde.

Nové bylinné granulky podle TCM pro děti od Mostu ke zdraví

31. 8. 2017

Most ke zdraví představil nové bylinné produkty pro malé děti ve formě granulek na nejčastější obtíže, které často přidělávají maminkám vrásky na čele. Granulky jsou dobře skladovatelné a použitelné a dětem se budou líbit jejich barevné obaly :-). Poetické názvy jako Hebký kožíšek, Vyhnání nezvaného hosta či Suchý pelíšek jistě dobře poslouží k zapamatování (a samozřejmě příslušné identifikační trojčíslí). Zde najdete podrobnosti.

Aromaterapie podle pěti elementů (březen a červen 2018)

28. 8. 2017

Ve spolupráci s výbornou aromaterapeutkou Míšou Makulovou vás zveme na dvě na sebe volně navazující víkendovky na téma Aromaterapie podle pěti elementů. Získáte v nich základní přehled o éterických a rostlinných olejích, o přírodní kosmetice i léčebných možnostech aromaterapie. Zde jsou informace o prvním a zde o druhém víkendu. Hlásit se již můžete!

Masáž quasha

5. 8. 2017

Starověká čínská masáž guasha není v Česku příliš obecně známá. Patří k technikám reflexní terapie a v překladu znamená: gua – pohyb v jednom směru, škrábat a sha – špatný – znamená doslova seškrábat všechno špatné. Využívá se k tomu malá destička, s níž se ošetřují určité oblasti těla, obličeje a hlavy včetně různých bodů a reflexních zón. Celý článek najdete zde.

Elektronické kartičky mapující 200 bylin dle čínské fytoterapie ke koupi

3. 8. 2017

Pokud uvažujete o studiu fytoterapie (u nás zřejmě od dalšího školního roku), vřele doporučujeme koupit materiály od kolegy Romana Dohnala. „Ahoj, před nějakou dobou jsem začal vytvářet pomocné výukové materiály do TCM. Zpracoval jsem všechny bylinky, které se používají ve směsích ve formě 56 stránkového dokumentu. Dokument obsahuje 26 skupin bylin, celkem přes 200 bylin, všechny zpracované z pohledu povahy, chuti, tropismu, dále především jejich funkce a indikací. O každé skupině jsem napsal jeden nebo více odstavců, které danou skupinu shrnují (viz obrázky). Informace jsem získával z různých zdrojů – Farmakologie od Anda, zápisky z přednášek TCM, dále zahraniční publikace a weby (americandragon.com, https://theory.yinyanghouse.com, globaltcm.com, knížky od Maciocia apod.) Dále mám bylinky i ve formě samotného slovníku (bez textu o dané skupině) a ještě ve formátu na vytištění a udělání kartiček (jednak oboustranných, jednak vedle sebe – kartiček je necelých 600). Tvorba tohoto mi zabrala spoustu času, ale zase myslím, že nic podobného jsem v češtině neviděl. Všechny materiály nabizim k prodeji v elektronicke formě k vytisknutí za 299 kč. Vím, že to není úplně nejlevnější, ale věřím, že se vám to bude líbit (a budete kupovat 🙂 ), podle úspěchu bych někdy v budoucnosti rád zpracoval směsi 🙂. Zájemci se ozvěte tady nebo mail…

Stravování evropských předků odpovídá zásadám čínské dietetiky

29. 7. 2017

Stravování našich evropských předků odpovídá zásadám dietetiky podle TCM, jak píše etnobiolog a znalec evropské a americké (jedlé) flóry Wolf-Dieter Storl. „Nejdůležitějšími potravinami byly obiloviny a mléko (měkký sýr). Z obilovin se vyráběly kaše nebo pivo. Ke kaši se podávalo trochu zeleniny. Více informací najdete po rozkliknutí tohoto odkazu.

Diagnostik TCM od října 2017!

28. 7. 2017

Chybí vám něco v životě? Děláte práci, která vás nenaplňuje? Chcete změnu? Zajímá vás alternativní léčba a starodávné osvědčené léčebné postupy? Nemusíte se stát zrovna terapeutem tradiční čínské medicíny, ale díky naší škole a dvouletému studijnímu programu Diagnostik TCM můžete začít lépe chápat své zdravotní problémy, problémy svých blízkých a známých – a možná zjistíte, že fantastická logika a „selský rozum“ tradiční čínské medicíny Vás fascinuje natolik, že budete pokračovat dále v některé z terapeutických disciplín – třeba v dietetice (zdravém stravování). Začínáme v říjnu a těšíme se na zájemce o studium pro novou profesní dráhu i o zájemce z řad laické veřejnosti pro – studium pro vlastní potřebu! :-). Více informací najdete zde.

V pátek 9. 6. přednáška o plicích a tlustém střevu (určeno široké veřejnosti)

5. 6. 2017

V pátek se sejdeme na poslední přednášce z cyklu Tradiční čínská medicína pro veřejnost. Bavit se budeme o podzimu, plicích, tlustém střevu a jejich vztahu ke smutku (depresi) a zdraví naší kůže. Nevyhneme se ani vztahu jater a plic, protože oba orgány mají co do činění s alergiemi a emocemi. Zároveň si povíme o zajímavé plicní duši Po, která má na starosti naše fyzické tělo, o něž se stará, a co to pro nás znamená. Dozvíte se, jak se ve tři hodiny ráno rozhoduje o tom, zda prožijeme další den, a také dietetická a jiná opatření pro to, aby naše plíce a tlusté střevo byly v harmonii co nejdéle. Pár volných míst si můžete zamluvit na e-mailu biodaniela@seznam.cz. Jednorázové vstupné na přednášku činí 90 Kč.

Čistě přírodní přípravek pro intimní hygienu a léčbu mykóz

2. 6. 2017

Ženy často mívají (i v závislosti na fázi měsíční periody) problémy s kvasinkami, infekcemi v močopohlavním ústrojí či jen „nepříjemný“ pocit třeba po sexuální aktivitě. I zde čínská medicína nabízí přírodní alternativu k chemickým tabletám, které jsou dražší, obsahují nevhodnou chemii a často neúčinkují tak, jak bychom potřebovaly. Přečtěte si informace o tom, jak funguje tento přírodní přípravek. Více informací najdete tady.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.