Jak správně jíst v jarním období
Jarní strava podle tradiční čínské medicíny a zdravého rozumu – pro zdraví a kondici!
Délka kurzu: 2 hodiny Kapacita: 30 lidí Adresa: Online Termín: 11. 3. 2021
Zveme vás na čtvrteční online přednášku s Mgr. Danielou Pilařovou, která je vhodná
- pro všechny ty, kdo chtějí jíst v jarním období zdravě s ohledem na vládnoucí element dřeva (podle TCM)
- pro zájemce o východní zásady zdravého stravování
Obsah:
- element dřeva (a orgány játra–žlučník)
- osobní konstituce: dřevo/oheň/země/kov/voda
- jarní divoké byliny v kuchyni
- konvenční jarní zelenina
- jarní léčivé rostliny
- účinky na organismus
- recepty
- tipy
Daniela Pilařová
Mgr. Daniela Pilařová je zakladatelka a provozovatelka Shanti Academy. Ve škole vyučuje diagnostiku, učí rovněž na oborech Bylinoznalství-Fytoterapie a na Dietetice. Vede rovněž přednášky pro veřejnost (po celé republice).
Cíle přednášky
- seznámit se s jarním obdobím z pohledu zdravého stravování
- seznámit se s divokými bylinami, které můžeme použít na jarní stravu, zpracovat si je na zimu a zároveň je využívat pro stravu vhodnou pro játra a žlučník (jaro)
- rozpoznat svoji tělesnou konstituci a umět hýčkat svou „dřevěnou“ část tak, aby byla játra harmoničtější a silnější
- nabídka nejrůznějších způsobů úpravy vhodné jarní stravy
- nabudování důvěry ve vlastní selský rozum, který by měl být věrným a cenným průvodcem znalostí
V ceně je zahrnuto:
- lektorský výklad přes aplikaci Zoom
- elektronická verze autorských skript
- závěrečná diskuse
Nemáte čas, ale máte zájem?
-
přednášku je možné poslat v záznamu (formát mp4)
-
v tomto případě je cena přednášky stejná, jen svůj požadavek napište do poznámky při přihlašování
Fotogalerie
Během přednášky vás čekají i fotografické inspirace, z nichž ukázky vidíte níže.