Letní škola oboru Zdravá strava – dietetika
Studenti našeho oboru Zdravá strava a zájemci o zdravé stravování z řad veřejnosti jsou tímto srdečně zváni na praktickou letní školu!
Délka LŠ: 5 dnů Kapacita: 8 lidí Adresa: Jabloňová 2001, Rychvald Termín: 9.–13. 8. 2021
Studenti našeho oboru Zdravá strava – dietetika jsou tímto srdečně zváni na praktickou letní školu!
Letní školu můžete uhradit ve formě splátek.
Romana Farna
Celostní terapeutka, lektorka a masérka s dlouholetou praxí. Certifikovaná lektorka jógy.
Daniela Pilařová
Mgr. Daniela Pilařová je zakladatelka a provozovatelka Shanti Academy. Ve škole vyučuje diagnostiku, učí rovněž na oborech Bylinoznalství-Fytoterapie a na Dietetice. Vede rovněž přednášky pro veřejnost (po celé republice).
Náplň letní školy
pětidenní praxe zdravého vaření
staročeská tradiční strava
asijské exkurzy (Indie, Čína)
makrobiotické prvky
Začátek 9. 8. 2021 Konec 9. 8. 2021 | Indická vegetariánská kuchyněDhaly, idli, sambar, placky | Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 10. 8. 2021 Konec 10. 8. 2021 | Kaše, polévky, vejce; luštěninySnídaně: Congee, kaše z různých vloček, ořechy, ovoce, máslo; polévky: zelňačka, polévka z wakame; vejce se zeleninou Oběd: luštěninová polévka; čočka na více způsobů Večeře: pomazánky, kroupy | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 11. 8. 2021 Konec 11. 8. 2021 | Maso, vejce, knedlíky; pomazánkySnídaně:Omelety, miso, polévky Oběd:masové polévky, dalbat, brambory Večeře: pomazánky | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 12. 8. 2021 Konec 12. 8. 2021 | Smoothie; luštěniny, knedlíky; pohankaSnídaně: Smoothie syrové x vařené a kořeněné Oběd: fazole (polévka, knedlíky) Večeře: pohanka, paštika | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 13. 8. 2021 Konec 13. 8. 2021 | Jáhly; staročeská kuchyně; čínské knedlíčkySnídaně: jáhly Oběd: staročeská kuchyně (brambory, zelí, kuba) Večeře: čínské knedlíčky | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Podrobný program letní školy
Pondělí 9. 8.:
- indická vegetariánská strava
10. 8. – 13. 8.:
- česká makrobiotika, staročeská tradice a některá jídla asijské kuchyně
- ráno vždy 20 min. úvod – co se bude vařit a kdo co udělá, pro koho jsou tato jídla vhodná, pro koho ne
Úterý 10. 8.:
Snídaně:
- kaše z různých vloček, ořechy, ovoce, máslo
- polévka zelňačka z kysaného zelí, brambory, sušené houby
- polévka z řas wakame
- vejce se zeleninou
- každá skupinka řekne, co vařili a jak jim to šlo, vzájemná ochutnávka
- co se bude vařit k obědu a pro koho jsou jídla vhodná
Oběd:
- polévka čočková – česká varianta
- čočka s kyselým zelím, cibulka
- čočka se zakysanou smetanou
- čočkový salát
- opět každá skupinka řekne, co vařili a jak to šlo, vzájemná ochutnávka
- co se bude dělat a jak k večeři, pro koho jsou tato jídla vhodná, pro koho ne
Večeře:
- pomazánka z dušené zeleniny a rozmixované čočky
- kroupy – s vařenými bramborami, s nastrouhaným jablkem, s mákem
- každá skupinka řekne, co vařili a jak jim to šlo, vzájemná ochutnávka
- uklid, příprava na další den
Středa 11. 8.:
Snídaně:
- vaječná omeleta – plněná 1. zeleninou syrovou, 2. zeleninou dušenou s včerejší čočkou
- polévka s vaječnou zavářkou
- miso polévka, bulgur
- oběd
- polévka masová (kuřecí čtvrtka)– s Obnovou základu
- polévka masová (kuřecí čtvrtka) s korejským polévkovým kořením
- dalbat z mungo fazolek a rýže – z něj pak khi č ri
- bramborové těsto z včera uvařených brambor – 1. placky nasucho na plotně, potřené povidly a sypané mletým mákem, 2. placky plněné strouhanou vařenou řepou s mákem, 3. knedlíky s ovocem, 4. knedlíky se zeleninou a mletým masem uvnitř
Večeře:
- pomazánky – z tvarohu, z avokáda, ze zeleného hrášku
- hrách a kroupy s cibulkou
- paštika játrová
Čtvrtek 12. 8.:
Snídaně:
- smoothie syrové
- smoothie vařené, různě kořeněné
- lassi
Oběd:
- polévka fazolačka
- kofty, pohanka
- knedlíky kynuté – fazolovodatlová náplň, ovoce
- polenta z cizrnové mouky, nočky z téhož
Večeře:
- pomazánka fazolová
- pohanková kaše
- pohankové rizoto
Pátek 13. 8.:
Snídaně:
- jáhly, jahelná kaše
- jahelník s tvarohem a s ovocem
- míchané vejce se slaninou, míchané vejce s houbami (žampiony)
Oběd:
- ovocná polévka staročeská s brambory
- zapečené brambory s kyselým zelím a škvarky
- zapečený kroupový kuba
- hrachová kaše staročeská
- pokud se stihne, tak čínské knedlíčky z rýžové mouky, připravované v parním hrnci na páře
Večeře:
- škvarkové pogáčky, pomazánka škvarková
- koláčky čínské – Chinese prosperity cakes z Pandan Leaves Herbal (špenát)
Formát letní školy
- každý den 8.00–16.00 hod.
Změna jídelníčku letní školy vyhrazena!
Splátky
Letní školu můžete hradit na splátky. Informace osobně nebo na daniela@shantiacademy.cz
Přihláška na letní školu a platby
- v horní části stránky najdete odkaz na:
- přihlášku a platbu celé letní školy najednou
- přihlášku na letní školu a platbu zálohy letní školy
- v případě, že zvolíte tuto variantu, je třeba uhradit zbývající část poplatku za letní školu nejpozději týden před jejím konáním převodem částky na účet školy: 1292729016/3030, variabilní symbol: vaše studentské číslo
- předem je možné vám vystavit zálohovou fakturu
- faktury ke svým platbám dostanete první den konání letní školy
LETNÍ ŠKOLA JE URČENA PRO STUDENTY OBORU ZDRAVÁ STRAVA – DIETETIKA A PRO ZÁJEMCE Z ŘAD ŠIROKÉ VEŘEJNOSTI.
MINIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ JE ŠEST.
Fotogalerie
Podívejte se na fotky z našich akcí!