Nemáte jasno v meridiánech a bodech? Naučte se je od MUDr. Petry Uríkové v lednové víkendovce Meridiány a body v anatomických souvislostech.

Letní škola oboru Zdravá strava – dietetika

Studenti našeho oboru Zdravá strava a zájemci o zdravé stravování z řad veřejnosti jsou tímto srdečně zváni na praktickou letní školu!

Délka LŠ: 5 dnů Kapacita: 8 lidí Adresa: Jabloňová 2001, Rychvald Termín: 9.–13. 8. 2021

Studenti našeho oboru Zdravá strava – dietetika jsou tímto srdečně zváni na praktickou letní školu!

Letní školu můžete uhradit ve formě splátek.

Romana Farna

Celostní terapeutka, lektorka a masérka s dlouholetou praxí. Certifikovaná lektorka jógy. 

Více o lektorovi

Daniela Pilařová

Mgr. Daniela Pilařová je zakladatelka a provozovatelka Shanti Academy. Ve škole vyučuje diagnostiku, učí rovněž na oborech Bylinoznalství-Fytoterapie a na Dietetice. Vede rovněž přednášky pro veřejnost (po celé republice).

Více o lektorovi

Náplň letní školy

pětidenní praxe zdravého vaření

staročeská tradiční strava

asijské exkurzy (Indie, Čína)

makrobiotické prvky

Začátek

Icon
9. 8. 2021

Konec

Icon
9. 8. 2021

Indická vegetariánská kuchyně

Dhaly, idli, sambar, placky

Mgr. Daniela Pilařová

Začátek

Icon
10. 8. 2021

Konec

Icon
10. 8. 2021

Kaše, polévky, vejce; luštěniny

Snídaně: Congee, kaše z různých vloček, ořechy, ovoce, máslo; polévky: zelňačka, polévka z wakame; vejce se zeleninou

Oběd: luštěninová polévka; čočka na více způsobů

Večeře: pomazánky, kroupy

Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová

Začátek

Icon
11. 8. 2021

Konec

Icon
11. 8. 2021

Maso, vejce, knedlíky; pomazánky

Snídaně:Omelety, miso, polévky

Oběd:masové polévky, dalbat, brambory

Večeře: pomazánky

Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová

Začátek

Icon
12. 8. 2021

Konec

Icon
12. 8. 2021

Smoothie; luštěniny, knedlíky; pohanka

Snídaně: Smoothie syrové x vařené a kořeněné

Oběd: fazole (polévka, knedlíky)

Večeře: pohanka, paštika

Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová

Začátek

Icon
13. 8. 2021

Konec

Icon
13. 8. 2021

Jáhly; staročeská kuchyně; čínské knedlíčky

Snídaně: jáhly

Oběd: staročeská kuchyně (brambory, zelí, kuba)

Večeře: čínské knedlíčky

Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová

Podrobný program letní školy

Pondělí 9. 8.:

  • indická vegetariánská strava

10. 8. – 13. 8.:  

  • česká makrobiotika, staročeská tradice a některá jídla asijské kuchyně
  •  ráno vždy 20 min. úvod – co se bude vařit a kdo co udělá, pro koho jsou tato jídla vhodná, pro koho ne

Úterý 10. 8.:

Snídaně:
  • kaše z různých vloček, ořechy, ovoce, máslo
  • polévka zelňačka z kysaného zelí, brambory, sušené houby
  • polévka z řas wakame
  • vejce se zeleninou
  • každá skupinka řekne, co vařili a jak jim to šlo, vzájemná ochutnávka
  • co se bude vařit k obědu a pro koho jsou jídla vhodná
Oběd:
  • polévka čočková – česká varianta
  • čočka s kyselým zelím, cibulka
  • čočka se zakysanou smetanou
  • čočkový salát
  • opět každá skupinka řekne, co vařili a jak to šlo, vzájemná ochutnávka
  • co se bude dělat a jak k večeři, pro koho jsou tato jídla vhodná, pro koho ne
Večeře:
  • pomazánka z dušené zeleniny a rozmixované čočky
  • kroupy – s vařenými bramborami, s nastrouhaným jablkem, s mákem
  • každá skupinka řekne, co vařili a jak jim to šlo, vzájemná ochutnávka
  • uklid, příprava na další den

Středa 11. 8.:

Snídaně:
  • vaječná omeleta – plněná 1. zeleninou syrovou, 2. zeleninou dušenou s včerejší čočkou
  • polévka s vaječnou zavářkou
  • miso polévka, bulgur
  • oběd
  • polévka masová (kuřecí čtvrtka)– s  Obnovou základu
  • polévka masová (kuřecí čtvrtka) s korejským polévkovým kořením
  • dalbat z mungo fazolek a rýže – z něj pak khi č ri
  • bramborové těsto z včera uvařených brambor – 1. placky nasucho na plotně, potřené povidly a sypané mletým mákem, 2. placky plněné strouhanou vařenou řepou s mákem, 3. knedlíky s ovocem, 4. knedlíky se zeleninou a mletým masem uvnitř
Večeře:
  • pomazánky – z tvarohu, z avokáda, ze zeleného hrášku
  • hrách a kroupy s cibulkou
  • paštika játrová

    Čtvrtek 12. 8.:

    Snídaně:
    • smoothie syrové
    • smoothie vařené, různě kořeněné
    • lassi
    Oběd:
    • polévka fazolačka
    • kofty,  pohanka
    • knedlíky kynuté – fazolovodatlová náplň, ovoce
    • polenta z cizrnové mouky, nočky z téhož
    Večeře:
    • pomazánka fazolová
    • pohanková kaše
    • pohankové rizoto

    Pátek 13. 8.:

    Snídaně:
    • jáhly, jahelná kaše
    • jahelník s tvarohem a s ovocem
    • míchané vejce se slaninou, míchané vejce s houbami (žampiony)
    Oběd:
    • ovocná polévka staročeská s brambory
    • zapečené brambory s kyselým zelím a škvarky
    • zapečený kroupový kuba
    • hrachová kaše staročeská
    • pokud se stihne, tak čínské knedlíčky z rýžové mouky, připravované v parním hrnci na páře
    Večeře:
    • škvarkové pogáčky, pomazánka škvarková
    • koláčky čínské – Chinese prosperity cakes z Pandan Leaves Herbal (špenát)

    Formát letní školy

    • každý den 8.00–16.00 hod.

    Změna jídelníčku letní školy vyhrazena!

    Splátky

    Letní školu můžete hradit na splátky. Informace osobně nebo na daniela@shantiacademy.cz

    Přihláška na letní školu a platby

    • v horní části stránky najdete odkaz na:
      • přihlášku a platbu celé letní školy najednou
      • přihlášku na letní školu a platbu zálohy letní školy
        • v případě, že zvolíte tuto variantu, je třeba uhradit zbývající část poplatku za letní školu nejpozději týden před jejím konáním převodem částky na účet školy: 1292729016/3030, variabilní symbol: vaše studentské číslo
        • předem je možné vám vystavit zálohovou fakturu
        • faktury ke svým platbám dostanete první den konání letní školy

    LETNÍ ŠKOLA JE URČENA PRO STUDENTY OBORU ZDRAVÁ STRAVA – DIETETIKA A PRO ZÁJEMCE Z ŘAD ŠIROKÉ VEŘEJNOSTI.

    MINIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ JE ŠEST.

    Fotogalerie

    Podívejte se na fotky z našich akcí!

    Přihlašte se k odběru newsletteru

    -

    Děkujeme za přihlášení!

    Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

    Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.