Letní škola oboru Zdravá strava – dietetika
Studenti našeho oboru Zdravá strava a zájemci o zdravé stravování z řad veřejnosti jsou tímto srdečně zváni na praktickou letní školu!
Délka LŠ: 5 dnů Kapacita: 8 lidí Adresa: Jabloňová 2001, Rychvald Termín: 9.–13. 8. 2021
Studenti našeho oboru Zdravá strava – dietetika jsou tímto srdečně zváni na praktickou letní školu!
Letní školu můžete uhradit ve formě splátek.

Romana Farna
Celostní terapeutka, lektorka a masérka s dlouholetou praxí. Certifikovaná lektorka jógy.

Daniela Pilařová
Mgr. Daniela Pilařová je spoluzakladatelka a provozovatelka školy. V Shanti Academy působí jako lektorka jak ve škole alternativních medicín, tak také jako její "velvyslankyně" na různých místech v Česku, kde přednáší o TCM.
Náplň letní školy
pětidenní praxe zdravého vaření
staročeská tradiční strava
asijské exkurzy (Indie, Čína)
makrobiotické prvky
Začátek 9. 8. 2021 Konec 9. 8. 2021 | Indická vegetariánská kuchyněDhaly, idli, sambar, placky | Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 10. 8. 2021 Konec 10. 8. 2021 | Kaše, polévky, vejce; luštěninySnídaně: Congee, kaše z různých vloček, ořechy, ovoce, máslo; polévky: zelňačka, polévka z wakame; vejce se zeleninou Oběd: luštěninová polévka; čočka na více způsobů Večeře: pomazánky, kroupy | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 11. 8. 2021 Konec 11. 8. 2021 | Maso, vejce, knedlíky; pomazánkySnídaně:Omelety, miso, polévky Oběd:masové polévky, dalbat, brambory Večeře: pomazánky | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 12. 8. 2021 Konec 12. 8. 2021 | Smoothie; luštěniny, knedlíky; pohankaSnídaně: Smoothie syrové x vařené a kořeněné Oběd: fazole (polévka, knedlíky) Večeře: pohanka, paštika | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Začátek 13. 8. 2021 Konec 13. 8. 2021 | Jáhly; staročeská kuchyně; čínské knedlíčkySnídaně: jáhly Oběd: staročeská kuchyně (brambory, zelí, kuba) Večeře: čínské knedlíčky | Romana Farna, Mgr. Daniela Pilařová |
Podrobný program letní školy
Pondělí 9. 8.:
- indická vegetariánská strava
10. 8. – 13. 8.:
- česká makrobiotika, staročeská tradice a některá jídla asijské kuchyně
- ráno vždy 20 min. úvod – co se bude vařit a kdo co udělá, pro koho jsou tato jídla vhodná, pro koho ne
Úterý 10. 8.:
Snídaně:
- kaše z různých vloček, ořechy, ovoce, máslo
- polévka zelňačka z kysaného zelí, brambory, sušené houby
- polévka z řas wakame
- vejce se zeleninou
- každá skupinka řekne, co vařili a jak jim to šlo, vzájemná ochutnávka
- co se bude vařit k obědu a pro koho jsou jídla vhodná
Oběd:
- polévka čočková – česká varianta
- čočka s kyselým zelím, cibulka
- čočka se zakysanou smetanou
- čočkový salát
- opět každá skupinka řekne, co vařili a jak to šlo, vzájemná ochutnávka
- co se bude dělat a jak k večeři, pro koho jsou tato jídla vhodná, pro koho ne
Večeře:
- pomazánka z dušené zeleniny a rozmixované čočky
- kroupy – s vařenými bramborami, s nastrouhaným jablkem, s mákem
- každá skupinka řekne, co vařili a jak jim to šlo, vzájemná ochutnávka
- uklid, příprava na další den
Středa 11. 8.:
Snídaně:
- vaječná omeleta – plněná 1. zeleninou syrovou, 2. zeleninou dušenou s včerejší čočkou
- polévka s vaječnou zavářkou
- miso polévka, bulgur
- oběd
- polévka masová (kuřecí čtvrtka)– s Obnovou základu
- polévka masová (kuřecí čtvrtka) s korejským polévkovým kořením
- dalbat z mungo fazolek a rýže – z něj pak khi č ri
- bramborové těsto z včera uvařených brambor – 1. placky nasucho na plotně, potřené povidly a sypané mletým mákem, 2. placky plněné strouhanou vařenou řepou s mákem, 3. knedlíky s ovocem, 4. knedlíky se zeleninou a mletým masem uvnitř
Večeře:
- pomazánky – z tvarohu, z avokáda, ze zeleného hrášku
- hrách a kroupy s cibulkou
- paštika játrová
Čtvrtek 12. 8.:
Snídaně:
- smoothie syrové
- smoothie vařené, různě kořeněné
- lassi
Oběd:
- polévka fazolačka
- kofty, pohanka
- knedlíky kynuté – fazolovodatlová náplň, ovoce
- polenta z cizrnové mouky, nočky z téhož
Večeře:
- pomazánka fazolová
- pohanková kaše
- pohankové rizoto
Pátek 13. 8.:
Snídaně:
- jáhly, jahelná kaše
- jahelník s tvarohem a s ovocem
- míchané vejce se slaninou, míchané vejce s houbami (žampiony)
Oběd:
- ovocná polévka staročeská s brambory
- zapečené brambory s kyselým zelím a škvarky
- zapečený kroupový kuba
- hrachová kaše staročeská
- pokud se stihne, tak čínské knedlíčky z rýžové mouky, připravované v parním hrnci na páře
Večeře:
- škvarkové pogáčky, pomazánka škvarková
- koláčky čínské – Chinese prosperity cakes z Pandan Leaves Herbal (špenát)
Formát letní školy
- každý den 8.00–16.00 hod.
Změna jídelníčku letní školy vyhrazena!
Splátky
Letní školu můžete hradit na splátky. Informace osobně nebo na daniela@shantiacademy.cz
Přihláška na letní školu a platby
- v horní části stránky najdete odkaz na:
- přihlášku a platbu celé letní školy najednou
- přihlášku na letní školu a platbu zálohy letní školy
- v případě, že zvolíte tuto variantu, je třeba uhradit zbývající část poplatku za letní školu nejpozději týden před jejím konáním převodem částky na účet školy: 1292729016/3030, variabilní symbol: vaše studentské číslo
- předem je možné vám vystavit zálohovou fakturu
- faktury ke svým platbám dostanete první den konání letní školy
LETNÍ ŠKOLA JE URČENA PRO STUDENTY OBORU ZDRAVÁ STRAVA – DIETETIKA A PRO ZÁJEMCE Z ŘAD ŠIROKÉ VEŘEJNOSTI.
MINIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ JE ŠEST.
Fotogalerie
Podívejte se na fotky z našich akcí!













