Naši studenti oboru TCM – diagnostika, základy terapií mají před sebou zítra a pozítří prezenční výuku základů zdravého stravování podle čínské medicíny s MUDr. Petrou Uríkovou.
První víkend o stravě
Čeká je víkendovka našlapaná tipy a praktickými dovednostmi! Pokud chcete také ochutnat, zkuste nyní dodržovat aspoň základní pravidla stravy, co vám doplní Qi a neoslabí vás:
- vše teplé: jídlo i pití
- ke každému jídlu kvalitní obilovinu (pro celiaky – bezlepkovou)
- pauzy mezi jídly aspoň 4 hodiny a maximálně 3 pokrmy denně, aby Slezina stačila vytrávit
Tip na zdravé bezmasé jídlo
A pokud vám už došla fantazie, podívejte se na fotky super jednoduchého a zdravého jídla z quinoy a sofrita z restované zeleniny:
Uvaříte quinou a odstavíte. Zvlášť na pánev s tukem dáte nejrůznější zeleninu, zde:
- pórek
- kapii – papriku
- dvě mrkve
- vyloupaný hrášek
- předvařené loupané sojové boby
- kousíček feferonky
Vše nakrájejte, osolte a nechejte na mírném ohni velmi pomalu jemně restovat. Pak smíchejte quinou a zeleninu a podávejte jako lehké samostatné jídlo nebo přílohu. Zde byl vedle přílohy grilovaný steak z lososa.
Co se zbytky?
Jestliže vám tahle dobrota zbude, dejte si ji jako další jídlo zapečenou s parmazánem a teplým kompotem.
Fascinuje vás zdravé vaření a péče o zdraví?
Pokud koukáte smutně na tyto studijní možnosti a na to, co všechno naši studenti absolvují, zkontrolujte následující stránky s informacemi o aktuálních bězích oborů, kde se stravování věnujeme důkladně jako jedné z terapií: