Nemáte jasno v meridiánech a bodech? Naučte se je od MUDr. Petry Uríkové v lednové víkendovce Meridiány a body v anatomických souvislostech.

Naši studenti oboru TCM – diagnostika, základy terapií mají před sebou zítra a pozítří prezenční výuku základů zdravého stravování podle čínské medicíny s MUDr. Petrou Uríkovou.

První víkend o stravě

Čeká je víkendovka našlapaná tipy a praktickými dovednostmi! Pokud chcete také ochutnat, zkuste nyní dodržovat aspoň základní pravidla stravy, co vám doplní Qi a neoslabí vás:

  • vše teplé: jídlo i pití
  • ke každému jídlu kvalitní obilovinu (pro celiaky – bezlepkovou)
  • pauzy mezi jídly aspoň 4 hodiny a maximálně 3 pokrmy denně, aby Slezina stačila vytrávit

Tip na zdravé bezmasé jídlo

A pokud vám už došla fantazie, podívejte se na fotky super jednoduchého a zdravého jídla z quinoy a sofrita z restované zeleniny:

Uvaříte quinou a odstavíte. Zvlášť na pánev s tukem dáte nejrůznější zeleninu, zde:

  • pórek
  • kapii – papriku
  • dvě mrkve
  • vyloupaný hrášek
  • předvařené loupané sojové boby
  • kousíček feferonky

Vše nakrájejte, osolte a nechejte na mírném ohni velmi pomalu jemně restovat. Pak smíchejte quinou a zeleninu a podávejte jako lehké samostatné jídlo nebo přílohu. Zde byl vedle přílohy grilovaný steak z lososa.

Co se zbytky?

Jestliže vám tahle dobrota zbude, dejte si ji jako další jídlo zapečenou s parmazánem a teplým kompotem.


Fascinuje vás zdravé vaření a péče o zdraví?

Pokud koukáte smutně na tyto studijní možnosti a na to, co všechno naši studenti absolvují, zkontrolujte následující stránky s informacemi o aktuálních bězích oborů, kde se stravování věnujeme důkladně jako jedné z terapií:

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.