Nemáte jasno v meridiánech a bodech? Naučte se je od MUDr. Petry Uríkové v lednové víkendovce Meridiány a body v anatomických souvislostech.

Podle TCM má kedluben chuť sladkou až pikantní, tropismus s plicím, slezině a játrům (díky své osvěžující povaze). Je výborný i syrový, ale také jako kedlubnové zelí. Jak ho připravit? Kedluben zbavíme tvrdé „slupky“ a nastrouháme nahrubo. Na oleji/ghí zpěníme cibulku a dáme kedluben, zlehka podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Dusíme a souběžně přihodíme na plátky nakrájený česnek podle chuti a brambor nastrouhaný na struhadle na muškátový ořech, z nějž bude „pasta“, která pak zelí zahustí. Počkáme, až se odpaří tekutina, a podáváme. Zde jako příloha bramborová kaše s jáhlami a volské oko z vajec od šťastných slepic.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.