O víkendu 9.–10. 11. startuje nový projekt naší školy – SKUTEČNĚ ZDRAVÁ STRAVA. SOBOTA: účastníky čeká vaření dlouhých (i kostních) vývarů, vaření vegetariánských vývarů, jídlo z jednoho hrnce, příprava domácí bio játrové paštiky. Z teorie si pak popovídáme o podzimní a zimní stravě, o jejích zásadách. Probereme (mnohdy nesmyslná) doporučení moderní výživy, která nám vysloveně škodí, a na pořadu dne budou i exkurzy ke klíčení, potravním doplňkům a houbám. Místo konání: Rychvald (odvoz a dovoz od/k TCM Academy) Lektorka: Daniela Pilařová NEDĚLE: účastníci si v prostorách TCM Academy v Ostravě připraví luštěninová jídla. V teorii se budou zabývat zdravou stravou našich předků, lokálními a sezonními potravinami, správnou přípravou luštěnin a jejich „dávkování“, zabrousí se určitě i do tělesných konstitucí. Lektorka: Romana Farna. Na obrázku vidíte hromadu čerstvých bio potravin pro sobotní vaření, zdroj: Freshbedýnky. V lednici pak odpočívá nevegetariánská část nákupu (z Farmy domů): hovězí hrudí, hovězí přední a kuřecí játra na paštiku (vše v bio kvalitě). PS Další díl bude na jaře – jarní a letní strava