Nemáte jasno v meridiánech a bodech? Naučte se je od MUDr. Petry Uríkové v lednové víkendovce Meridiány a body v anatomických souvislostech.

Ačkoli to v přírodě ještě není vidět, už se objevují první jarní jedlé byliny (takzvaná jedlá divočina). Jsou plné cenných látek – vitaminů a minerálů a můžeme si je nasbírat v co nejčistším prostředí, aby nám jen a jen prospívaly. Dobrým způsobem, jak první jarní bylinky využít v kuchyni, je polévka z devíti bylin, kterou vařili naši předci na jarní doplnění energie a živin po dlouhé, studené a vlhké zimě. Nechte se inspirovat třeba následujícím receptem!

Suroviny

  • pár hrstí jedlých bylin (pozor na jedovaté „dvojníky“, je třeba si vše předem řádně nastudovat)
  • kořenová zelenina (zde bio mrkev, bio celerová bulva, řapíkatý celer, bio pastiňák, bio petržel)
  • hrst červené čočky (bio)
  • hrst sušených klíčených ovesných vloček
  • koření: sůl, čerstvě mletý pepř
  • kousek másla (pro vegetariány kvalitní olej)

Postup

Nasekané bylinky a nasekanou kořenovou zeleninu dáme restovat na rozpuštěné máslo (nebo jiný tuk), řádně promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem nebo horkou vodou. Osolíme, opepříme a přidáme ovesné vločky a červenou čočku. Necháme dvacet minut povařit, odstavíme a podáváme.

Polévka se nechá dvacet minut až půl hodiny vařit. Vločky ji krásně zahustí

Zajímá vás opravdu zdravé stravování a byliny? S námi se dozvíte víc!

Online kurzy a eBooky:

Zdravé stravování:

U nás se o něm dozvíte víc na následujících oborech (pokud není odkaz aktivní, tak obor není v tuto chvíli otevírán):

Byliny (fytoterapie, bylinoznalství):

O bylinách se u nás dozvíte vše podstatné na oboru Fytoterapie–bylinoznalství (pokud není odkaz aktivní, pak obor není v tuto chvíli otevírán):

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.