Naklíčené potraviny jsou báječné:

  • zchlazují a osvěžují (což se hodí hlavně v létě nebo tehdy, když třeba máte v těle nějaký zánět)
  • z pohledu moderní medicíny dodávají prvky, vitaminy a balastní látky pro lepší zažívání

Je nutné je před konzumací nějak upravovat?

  • například naklíčenou pšenici (nebo jiné obiloviny) není třeba upravovat a je možné je konzumovat tak, jak jsou, přidáním do salátů, do polévek, do pomazánek atd.
  • pokud ale nakličujete (nebo kupujete už naklíčené) luštěniny, například mungo fazolky (jako v tomto případě), je nutné je tepelně upravit

Proč tepelně upravovat naklíčené luštěniny?

  • luštěniny obecně se nemají jíst syrové, protože obsahují jedovaté lektiny (příznaky otrav zahrnují zvracení, bolest břicha a průjem)
  • je proto nutné tepelně (aspoň 20 minut) upravovat nejen luštěniny, ale také jejich klíčky
Mungo fazolky nasypané na zahřátý olivový olej

Jak na to? Tip

Stav zhruba v půlce restování na oleji
Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.