„Tuto polévku jsem poprvé jedla na praktické víkendovce s Romanou Farnou na našem oboru Dietetika. Ze začátku mě její chuť příliš „nevzala“, ale její účinek na mé tělo musel být tělíčku tak příjemný, že jsem na ni často myslela a postupně ji začala pravidelně vařit. Nyní si ji tedy podle lehce upraveného Romanina receptu můžete připravit sami. Daniela

Suroviny

  • mořské řasy (kupuji už nějakou dobu od Lofoten Seaweed, ale samozřejmě je seženete i v Česku v prodejnách zdravé výživy); zde jsem použila Dulse a Kombu*
  • čerstvý losos bez kůže a nakrájený na kostky (můžete použít jakoukoli kvalitní rybu – pozor, opravdu dbejte na to, ať je kvalitní)
  • kvalitní bio sojovou omáčku (mám z DM Drogerie Markt)
  • čerstvě nakrájenou cibulku
  • k dochucení další mořské řasy (drcené), případně sůl s mořskými řasami, případně mořská sůl
  • může být i čerstvě mletý pepř
Dulse a kombu – výborné mořské řasy

Postup

Řasy namočíme, jak je vidět na obrázku výš. Až změknou, nakrájíme je na větší kousky. Vodu si necháme. Do hrnce vložíme nakrájené řasy, zalijeme vodou, ve které se „oživovaly“, a přisypeme nakrájenou cibulku. Povaříme cca 20–30 minut, než budou řasy měkké, a pak zalijeme podle chuti sojovou omáčkou, ochutíme podle potřeby pepřem a vypneme vařič.

Do takto odstavené polévky vsypeme lososa nebo jinou vybranou rybu a UŽ NEVAŘÍME. V horké polévce se losos uvaří tak akorát. Podáváme.

Před vařením
Než jsou řasy skoro uvařené… (vyplavou na povrch)
Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.