Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

Letošní den pro férový život proběhne v sobotu 3. září v Rychvaldu!

10. 7. 2016

Letošní již třetí ročník Dne pro férový život proběhne v sobotu 3. září v Kulturním domě Rychvald a my srdečně zveme nejen širokou veřejnost, ale taky zájemce o tradiční čínskou medicínu. Kromě vystavovatelů z oblasti férového obchodu, fair-trade, lokálních producentů a poskytovatelů služeb vás mimo jiné čeká jóga s Romanou Farnou zaměřená na vypuštění přebytečného vedra z organismu po (parném – jak se zdá) létě, pro milovníky domácího tvoření workshop s Vlněnými sestrami a mnoho dalšího! A nezapomeňte – Den pro férový život pořádá Shanti Academy, zastřešující spolek TCM Academy, takže prosíme, podpořte nás svou účastí! :-). Podrobnosti najdete po vykliknutí letáčku vlevo, případně přímo na webu DFŽ.

O léčivých houbách z pohledu TCM v Kouzelných bylinkách

29. 6. 2016

Zde se můžete podívat na poměrně dobře a přehledně udělané reportážní vstupy o léčivých houbách v pořadu České televize Kouzelné bylinky. Připomínáme, že se nám na říjen podařilo domluvit přednášku Milana Schirla na téma Houbičky z pohledu TCM. Jste srdečně zváni! 🙂

Potřebujeme vědecké analýzy bylinných složek?

9. 6. 2016

Potřebujeme vědecké analýzy bylinných složek? To je otázka, která je aktuální více, než se zdá. Jako mantrou se moderní lékařství zaštiťuje tím, že byliny nejsou bezpečné, protože neprodukují jednotné, standardizované množství účinných látek, a tudíž mohou ublížit. Proto moderní laboratoře podrobují zkoumání vše, co  bylin pochází. To, co se jim hodí, pak využívají v chemické variantě účinných bylinných složek, co se jim nehodí, halasně vytroubí do světa jako důkaz škodlivosti (či neúčinnosti) bylin. Jak se na toto všechno díval nechvalně známý Mao-ce-tung? Více si můžete přečíst zde.

Termín letní škola TCMA pro rok 2017 stanoven

30. 5. 2016

V roce 2017 se bude letní škola TCMA konat v termínu 7.-13. srpna na horském hotelu Antarik.

23.-24. 9. 2016: Medicinální houby (seminář v Praze)

23. 5. 2016

23. a 24. 9. se v Praze koná seminář Medicinální houby. Pořadatelem je terapeut TCM a provozovatel serveru TCM Point a MycoMedica Milan Schirlo. Od minulého týdne je oficiálně možné rezervovat si účast.   Kde: Křížkův sál, Novotného lávka, Praha Cena: pro platbu do 30.6. – 1.990,- (SK zájemci – 79 EUR) pro platbu po 30.6. – 2.490,- (SK zájemci – 99 EUR)   Bližší informace najdete po vykliknutí letáku vlevo. Milan Schirlo u nás bude přednášet o medicinálních houbách osobně, a to 30. 10. v úvodní přednášce Houbičky z pohledu TCM. Budete-li mít jakékoliv dotazy, neváhejte kontaktovat Vieru Bihari: objednavky@mycomedica.cz.

Platby za studium na TCM Academy

9. 5. 2016

Platby za studium na TCM Academy je příspěvek, ve kterém se dozvíte vše důležité pro správnou a včasnou platbu svého studia se všemi jejími požadovanými náležitostmi. Věříme, že tato „kuchařka“ vám vše kolem plateb usnadní. Nebudete-li si čímkoli jisti, neváhejte a kontaktujte nás!

Diagnostika v čínské medicíně za 1 499 Kč!

9. 5. 2016

Diagnostika v čínské medicíně autora Giovanni Maciociy je kniha, která do jisté míry supluje starší několikadílný podrobný zdroj o TCM Vladimíra Anda. Na stránkách vydavatelství Anag najdete tuto knihu o 1 000 Kč (!) levnější než při prodejní doporučeně ceně. Je to jedinečná šance, jak se k této drahé (a výborné) knize dostat a my vřele doporučujeme ji využít ;-).

Popenec břečťanovitý z pohledu TCM i západní fytoterapie

4. 5. 2016

Popenec břečťanovitý je z pohledu TCM i západní fytoterapie velmi cenná rostlina, která působí na ledviny. Právě v těchto týdnech si jej můžete nasbírat v přírodě a buď jej používat jako zpestření jídelníčku, nebo si jej nasušit na zimu. V článku se dočtete o tom, že (nejen) v případě popence se krásně doplňuje čínský a západní pohled na tuto bylinu. Více zde.

Tip na pomoc pro přetížená játra

2. 1. 2016

Nabízíme vám zde tip na přetížená játra od Romany Farne, naší externí lektorky (povede u nás například přednášku Moderní, rozumná a zdravá strava): Celý článek si můžete přečíst tady.

Monáda, co není monáda

25. 11. 2015

Vždy mě nemile překvapí, když někde objevím nesprávně nakreslenou monádu yinu a yangu. Bohužel se její nesprávná podoba objevuje i v logu institucí (a škol), které vycházejí z tradiční čínské medicíny, a její chybnou podobu najdeme také například u stále se rozrůstající kažrodoční ostravské výstavy Zdraví a duše. Mám opravdu problém uvěřit majitelům a organizátorům firem, škol a akcí, kteří nemají ani tak základní znalosti, aby do svého loga nevetkli hrubku stejného formátu, jakou je ypsilon ve slově „vydět“ ;-). Čtěte dále zde.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.