Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

Úterní dopoledne: Třípočátkové tai-či se Světlanou

24. 10. 2016

Cvičení Sam won dong  (Třípočátkové tai-či) – jedná se o korejský systém, třípočátkovou, spirálovou Twist gymnastiku a Meditaci úsměvu. Cvičení, které probíhá vždy v úterky od 9.00 do 10.00 hod. v Shanti Yoga Studiu vedle TCM Academy je vhodné pro všechny věkové skupiny. Jedná se o zcela unikátní, pomalé, harmonické cvičení, jehož blahodárné účinky nejen na tělo, ale i mysl, duši si máte možnost osvojit v našem jógovém studiu ve 45minutových dopoledních lekcích.Tuto jedinečnou příležitost máte nyní díky zkušené lektorce Světlaně Směrtěnko, která jako absolventka fyzioterapie a tradiční čínské medicíny (doplněné o korejskou medicínu) v Kyjevě navíc dokonale rozumí fungování našeho pohybového aparátu.

16. 11. 2016: Workshop Vztahy podle pěti elementů (Rychvald)

19. 10. 2016

16. 11. 2016 proběhne v Rychvaldu workshop Vztahy podle pěti elementů, který povede Mgr. Daniela Pilařová. Probereme si vztahy mezi elementy a vládnoucí element svůj i blízkých a podíváme se vztahům obecněji na zoubek. A co by to byla za analýza, kdyby nenásledovalo navrhnutí možností řešení potíží, které se v rámci společného bydlení (práce atd.) různých prvků (lidí) tu a tam vyskytnou ;-). Více o akci najdete zde.

Úvod do léčivých hub – informace k času konání přednášky

19. 10. 2016

Upozorňujeme všechny zájemce o tuto přednášku, která se koná 30. 11., že proběhne v časovém rozmezí 9.00-14.00 hod. (pauzička na krátký oběd). V různých zdrojích jsme uvedli různou hodinu konání, platná je tedy tato uvedená zde nyní. Díky za pochopení!

Kartikka Yoga Day nabízí zajímavosti i pro milovníky tradiční čínské medicíny!

11. 10. 2016

Kartikka Yoga Day, který proběhne v sousedském Shanti Yoga Studiu v neděli 23. října, nabízí zajímavý program nejen pro milovníky jógy. Příznivci tradiční čínské medicíny, respektive čínské filozofie a zdravovědy, si mohou přijít zacvičit Třípočátkové tai-či s Meditací úsměvu pod vedením Mgr. Světlany Směrtěnko, nebo si přijít poslechnout přednášku Romany Farne na téma Úvod do ájurvédy, kde (možná s překvapením) zjistí, že mnohé v TCM a ájurvédě se světonázorově prolíná…

Nový školní rok. Vítáme mazáky druháky i budoucí prváky!

7. 10. 2016

Dneškem začíná nový školní rok v TCM Academy. Jak ukazuje fotka, indexy pro nové studenty, kteří nastoupí příští pátek 14. 10., jsou už natisknuté (další pro později přihlášené se tisknou). Velmi se na ně těšíme! Neméně se ovšem těšíme na dnešní setkání s historicky prvním během studia oboru Diagnostik TCM, čerstvými druháky, kteří jsou už ve studiu TCM „mazáky“. Vítejte všichni!

Nová kniha Jídlo jako lék podle tradiční čínské medicíny

26. 9. 2016

O víkendu na „houbičkovém semináři“ v Praze jsme pro TCM Academy zakoupili novou knihu Renaty Lien Čepelkové  s názvem Jídlo jako lék podle tradiční čínské medicíny. Je to velmi dobře a srozumitelně napsaná kniha, kterou vřele doporučujeme!

Vylepšené studijní prostory v TCMA

20. 9. 2016

S novým během studia oboru Diagnostik TCMA jsme přistoupili k vylepšení a rozšíření studijních prostor naší TCM Academy. Věříme, že se u nás bude líbit především našim studentům a lektorům, ale „útočiště“ u nás mohou najít i lektoři, kteří hledají prostory v centru Ostravy za více než příznivé ceny, útulné prostředí a zázemí jógového studia s místem pro (nejen) praktickou výuku. Vhodné nejen pro workshopy, ale také pro výuku jazyků a poskytování konzultací. Více najdete v sekci Pronájem prostor.

Kam na informace o studiu?

13. 9. 2016

Vzhledem k častým dotazům upozorňujeme současné i nastávající studenty TCMA, že vlevo v menu webových stránek je položka Studentský portál, kde po rozkliknutí „kuličky“ vpravo a příslušného běhu oboru Diagnostik TCM najdete pod jednotlivými „buttony“ rozpisy výuky i aktuality. Kupříkladu rozpis výuky pro 1. ročník běhu 2016-18 najdete zde.

Čchi-kung a tai-či v rozvrhu Shanti Yoga Studia na 1. pololetí 2016/17

2. 9. 2016

Čchi-kung a tai-či najdete stejně jako v minulém školním roce v rozvrhu Shanti Yoga Studia, který platí pro první pololetí školního roku 2016/17. Čchi-kung pod vedením Petra Stani si můžete zacvičit v pondělí (ráno a v podvečer), v úterý pak  pod vedením Světlany Směrtěnko Třípočátkové tai-či. Od října se pak velice těšíme na spolupráci s novou učitelkou čchi-kungu Vendu Přistoupilovou, terapeutkou tradiční čínské medicíny (Praha, Havířov).

Konečně fotogalerie z letní školy TCMA!

29. 8. 2016

Konečně jsme spravily technické problémy našich galerií a nabízíme vám fotogalerii z letní školy TCMA…

Reportáž z letní školy 2016

21. 8. 2016

Reportáž z letní školy TCM Academy, která proběhla od 8. do 14. srpna 2016, najdete na našem Youtube kanálu pod tímto linkem.

Přechodová fáze – vstupujeme do období sleziny a žaludku

27. 7. 2016

Přechodová fáze neboli DOJO dny přicházejí několikrát ročně, mimo jiné po „velkém horku“ léta přibližně na tři týdny, než nastoupí podzim. Těmto DOJO dnům vládne slezina (a žaludek), která jinak nemá vlastní roční období (respektive je má podle Číňanů právě během DOJO dní 😉 ). Co říká o slezině, její kondici a vztahu k její velikosti zakladatel tradiční čínské medicíny Žlutý císař? Více si můžete přečíst zde.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.