Nemáte jasno v meridiánech a bodech? Naučte se je od MUDr. Petry Uríkové v lednové víkendovce Meridiány a body v anatomických souvislostech.

Níže najdete krátké video s „kytičkami“, které při vaření vytváří méně známá a využívaná obilovina – amarant, česky milička.

Jedná se o obilovinu s drobnými obilkami, která roste i v Česku jako okrasná rostlina. Jejím plodem je drobná obilka, která propadne téměř každým kuchyňským sítem, proto doporučujeme vařit miličku v takovém množství vody, aby se vsákla a nemuseli jste slívat.

Je lehce křupavá, má mírnou oříškovou chuť a lze ji využít na kaše i do slaných jídel, například ji podobně jako jáhly smíchat s uvařenými brambory.

Podívejte se, jak se amarant vaří

Obrázek amarantu převzat z této stránky: https://www.healthline.com/nutrition/amaranth-health-benefits

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.