Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

10. 6. 2017: Dotkni se svého srdce – element ohně (celodenní vylaďování těla a duše)

12. 5. 2017

Silný a harmonický oheň zajišťuje naši vitalitu a elán – schopnost mít radost ze života, cítit se naplnění energií. Pokud tento prvek není v rovnováze, může se projevovat nízkým tlakem, poruchami termoregulace, blokádami v oblasti hrudní páteře, bušením srdce, neklidem, či nespavostí, vyčerpaností, ztrátou energie a únavou.O akci, která spojuje TCM, jógy, shiatsu a dalších techniky, zjistíte více zde.

Od září vždy v pátky bude probíhat čínština pro začátečníky

3. 5. 2017

Zveme vás tímto na pravidelnou výuku čínštiny s Mgr. Hanou Vitochovou, sinoložkou a rusistkou. Výuka bude probíhat v pátky tak, aby se jí mohli účastnit i studenti všech oborů a ročníků TCM Academy (bližší info níže). Výuka je vhodná i pro teenagery, není vhodná pouze děti. Kromě jazyka se v kurzu seznámíte také s reáliemi, a to v rámci jednoduchých konverzačních témat. Zvládnete základní znaky a fonetiku jazyků. Připojte se k těm, kdo chtějí zvládnout světový jazyk číslo dvě (hned po angličtině)! Více informací zde.

Týdenní praktická letní škola TCM 2017

28. 3. 2017

V termínu od 7. do 13. srpna 2017 se můžete zúčastnit týdenní praktické letní školy tradiční čínské medicíny pro studenty TCM Academy, ale také pro několik zájemců z řad veřejnosti. Proběhne na horském hotelu Antarik. Na letní škole projdete praktickou výukou pulzní diagnostiky, baňkování, vyzkoušíte si a naučíte se ostatní diagnostické metody v praxi (z jazyka, pozorováním, dotazováním atd.), dozvíte se cenné a v praxi maximálně využitelné informace o bylinách (zejména wanech), naučíte se techniku akupresury a základní využitelné body, projdete psychohrami, každý den vás čeká ranní cvičení čchi-kungu a mnoho dalšího! Podrobnosti zde.

25. 3. 2017: Pět elementů v pohybu – harmonizace jarních orgánů jater a žlučníku (celodenní workshop s jógou a shiatsu)

18. 3. 2017

V sobotu 25. března si určitě nenechejte ujít celodenní workshop s prací na jarních orgánech – játry a žlučníkem – kde se o nich dozvíte spoustu cenných informací a naučíte se v praxi, jak s nimi „nakládat“, jak je harmonizovat. Vždyť už víme, že játra jsou sídlem emocí a že mohou za spoustu dalších zdravotních potíží – vysoký krevní tlak, srdeční palpitace, migrény, pálení žáhy atd., to vše proto, že neumíme své emoce zpracovávat. Pojďme se to společně naučit!

„Čínští léčitelé by mohli mít speciální vzdělání. Aby je stát měl pod kontrolou“ – komentář k článku

17. 3. 2017

Zdánlivě to má hlavu a patu. Hospodářské noviny uveřejnily informaci o nápadu jednoho pána poslance ohledně certifikace terapeutů TCM. Nemá to hlavu ani patu v okamžiku, kdy se ukáže, že jediná nyní aktuální možnost je vystudovat si BAKALÁŘSKÝ (!) obor v zahraničí ;-). Takže – my (= stát) dáme požadavky na vzdělání, ale neumožníme, aby si to již stávající terapeuti mohli vůbec vystudovat v Česku. Prostě jeďte pryč. Celý článek najdete zde.

11. 3.: Den pro úžasné ženy

6. 3. 2017

Zveme naše studentky i lektorky a všechny příznivkyně TCM Academy a Shanti Yoga Studia tuto sobotu na celodenní akci k oslavě ženství spojené s informacemi o jaru a možnostech, jak tělu, duši i mysli pomoci, aby se cítily celý rok dobře a správně s námi spolupracovaly ;-). Čekají vás přednášky, cvičení, workshopy i dobré papání. A možnost nechat se odborně zkrášlit kosmetičkou se získáním slevy na návštěvu jejího salonu! Podrobnosti zde.

Jarní Qi Gong

27. 2. 2017

Wendy Přistoupilová zve všechny zájemce na jarní Qi Gong, který se bude konat každý čtvrtek následujících deset týdnů od 2. března vždy od 17.00 do 18.20 hod. Zaměříte se na cvičení na zlepšení zraku, posílení imunity a podporu energie, ale také na protažení šlach a svalů, zklidnění mysli. Seminář je vhodný pro všechny bez rozdílu věku, pohlaví a fyzické kondice! A za jógové studio dodáváme, že tento Qi Gong za to opravdu stojí a už si našel své skalní příznivce, proto neváhejte ;-). Další informace: pwendy@seznam.cz, tel.: 724 687 383 Těsí se na vás Wendy

Fotogalerie z oslav nového čínského roku

31. 1. 2017

V sobotu 28. ledna jsme s přibližně dvaceti účastníky oslavili příchod nového čínského roku Ohnivého Kohouta. Jedlo se, cvičilo se, povídalo se a – byli jsme pospolu. Bylo to krásné setkání a my se už teď těšíme, jak se sejdeme za rok u stejné příležitosti! Fotogalerii najdete zde.

Bohatá čínská večeře k zakončení oslav nového roku

25. 1. 2017

Náš čínský patron oslav nového čínského roku 王熊珏 (student Xiong), které proběhnou v sobotu 28. ledna v Shanti Yoga Studiu, pro nás přímo na místě připraví tradiční čtyřchodovou slavnostní čínskou večeři. Kuchyně to není vegetariánská, protože čím bohatší a rozmanitější spektrum surovin, tím bude podle Číňanů rok bohatší. Co nás čeká? Dušené vepřové s brambory a mrkví Dušená kuřecí křidélka Míchaná vejce s rajčaty Křupavá slanina se zelím Vegetariáni se mohou posilnit položkou číslo 3 (míchaná vejce s rajčaty). Večeře proběhne v průběhu odpoledního a večerního programu přímo na místě.

28. ledna: Nový čínský rok! Přivítáte jej s námi?

24. 1. 2017

Na tuto sobotu jsme připravily bohatý program pro všechny, kdo mají rádi: tradiční čínskou medicínu prastarou čínskou kulturu kaligrafii čchi-kung čínské písmo červené lampiony přednášky, workshopy, sdílení, společné (po)bytí! Podrobnosti k akci najdete zde.

Pouštění čínských červených lampionů štěstí

16. 1. 2017

Po celém dni s harmonickou stravou, cvičením a tematickými přednáškami budeme připraveni po setmění vypustit „ten svůj“ lampion do vesmíru a přát si to, co je pro nás v tuto dobu nejdůležitější… magický okamžik, který si nenechejte ujít!

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.