Od nového školního roku můžete studovat TCM v Ostravě, Mykoterapii v Ostravě nebo Bylinkaření ve Zlíně!

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

OVOCE? OVOCE!

31. 5. 2021

OVOCE NA NOC? OVOCE RÁNO? OVOCE BEZ PŘÍLOH? SYROVÉ OVOCE? A víte, že vám to nemusí vůbec prospět? Že z toho můžete mít problémy s plynatostí, hlenem v těle či zachlazením organismu? Lektorka naší školy, terapeutka a masérka Romana Farna vám v páteční přednášce popovídá velmi podrobně a nabušeně, jak je u ní zvykem, vše, co potřebujete vědět o konzumaci ovoce našeho i cizokrajného tak, aby vám neškodilo, ale prospívalo. Kdo nemáte čas, ale máte zájem, platí, že tato online přednáška bude nahrávána a v mp4 dostanete její záznam stejně jako prezentaci v pdf. Přihlášení stejné jako tehdy, když se zúčastníte online.

Polštářky pro pulsní diagnostiku

27. 5. 2021

Krásné polštářky z indického brokátu pro nás aktuálně šije firma Kouzelné záplaty. Přednostně pro naše studenty oboru Diagnostika zdravotního stavu, ale objednat si je můžete i vy. Cena 390 Kč, objednávat můžete na e-mailu biodaniela@seznam.cz

Konečně naživo!

24. 5. 2021

Přinášíme krátký report o studentech prvního ročníku oboru Diagnostika zdravotního stavu, kteří se o víkendu sešli ve škole! (ano, opravdu se fyzicky se sešli). Fotka zachycuje jejich písemný test ze Zang-fu – hlavních a vedlejších orgánů. Hned vzápětí nastoupila se svou nezaměnitelnou dynamickou energií Jana Kubíčková a její Přírodní lékárna a ta je provedla taji úvodu do diagnostiky. Lehátka byla připravena, dezinfekce voněla všude, dobrá nálada nechyběla! Věříme, že po půlročním „onlinu“ jste si víkend v Shanti Academy skutečně užili, a na další studenty se už teď moc těšíme.

Možnost zakoupení skript z přednášky o koření

7. 5. 2021

Online přednáška Romany Farne o koření již proběhla, ale pokud jste přednášku nestihli a téma koření vás zajímá, máte možnost zakoupit skripta, které lektorka připravila. Skripta vám zašleme ve formátu pdf – ale pozor – mají 100 stran (ano, čtete dobře), takže ideální studijní materiál. Cena je 250 Kč (pro účastníky online přednášky je cena 150 Kč). Skripta si objednejte na emailu daniela@shantiacademy.cz Další online přednáška Romany Farne na téma Jak využít ovoce naše i cizokrajné pro lepší zdravotní stav bude 4.6.2021 – neváhejte a přihlašujte se zde!

Chmelové výhonky – teď, nebo až za rok!

3. 5. 2021

Byla by škoda je propásnout už letos, právě rostou, jsou mladé, křehké a v kuchyni je můžete připravit podobně jako chřestové výhonky. Užití divokých rostlin je jedno z mnoha zajímavých témat 14ti víkendového studia Bylinoznalství – fytoterapie.

Nová posila v Shanti Academy

30. 4. 2021

MARTINA „SHANTI“ HORKLOVÁ se stala naší pomocnicí! Bude se starat o část nového webu, o část Facebooku a po Lence Heczkové přebírá rozesílání newsletteru vám všem, kdo chcete číst novinky z naší Shanti Academy. V Martince získáváme vřelou ženu, milující život, akce, přírodu, která primárně působí v Divadle loutek v Ostravě. Jsme rády, že je spolupráce navázána!

Již tento pátek online přednáška o užití koření pro lepší zdravotní stav

29. 4. 2021

Zveme vás 30.4.2021 od 17:00 hodin na online přednášku s Romanou Farnou. Seznamte se s běžným kořením a využívejte ho rovněž cíleně pro lepší zdraví. Přednáška je určena všem zájemcům, kteří rádi vaří a chtějí se dozvědět o léčivých účincích koření a jejich směsí. Všechny informace se dozvíte tady.

Zdravé stravování – dietetika (zpráva z online výuky)

26. 4. 2021

Studentky tohoto oboru se sešly o víkendu online s lektorkou Mgr. Danielou Pilařovou a probíraly první část fascinujícího tématu Dietetika podle tradiční čínské medicíny a vIastnosti potravin. A protože se tu a tam naťuklo téma superzdravé snídaně, samozřejmě se nemohlo nezmínit CONGEE. Zde vidíte zapečenou „sladkou rýži“, jejímž základem je právě hotové congee. Nadýchaná pěna a zdraví!

Online výuka u nás jede od října 2020

6. 3. 2021

Online výuka ve škole alternativních medicín v Ostravě a ve Zlíně jede pravidelně už od října 2020.

Druhy hovězího masa

13. 2. 2021

V zimě je hovězí maso (a jeho kosti) jedním z nejlepších zdrojů pro zahřátí organismu a moc je nelze ničím nahradit. Možná by vám pomohlo toto rozdělení hovězího masa a jeho využití.

Naše lektorky: ROMANA FARNA

7. 2. 2021

Žena na obrázku je výjimečná v mnoha ohledech. Schválně – poznali jste ji? Běžně se maskuje za přísný výraz a spletený cop. Umí a učí ájurvédu, konstituce podle tcm a ájurvédy, tradiční čínskou medicínu, fytoterapii aakupresuru. Tato múza vás naučí opravdu hodně v teorii i v praxi. Působí u nás na všech vyučovaných oborech: Diagnostika zdravotního stavu (začínáme v březnu), Zdravá strava – dietetika, Bylinářství – fytoterapie, Akupresura. Kromě toho je výborná jógová učitelka. A i přes svůj (většinou) přísný výraz je to žena, která vám vždy ochotně poradí ohledně zdravotního stavu vás, vašich blízkých i klientů! Zažili jste její výuku?

Výjimečný titul o stromech (novinka)

26. 1. 2021

Studenti našeho oboru Bylinoznalství – fytoterapie jsou z dob svého studia zvyklí na různé přístupy k bylinám ze strany lektorů. Tato kniha přináší další, jejž určitě zaneseme do „osnov“ tohoto našeho oblíbeného oboru (další běh otevřeme v červnu, ať toho v přírodě stihneme co nejvíc v praxi!). Kniha slovenské autorky Dušany Plicové STROMY – JEJICH LÉČIVÉ A DUCHOVNÍ POSLÁNÍ zahrnuje opět další pohled na naše tiché trpělivé zelené velikány. V knize najdete informace o 41 druzích stromů, o tom, kdo je narozen pod vládou jakého stromu, jak jednotlivé druhy využívat k léčbě a mnoho dalšího… Právě vyšlo, k dostání na eshopech.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.