Od nového školního roku můžete studovat TCM v Ostravě, Mykoterapii v Ostravě nebo Bylinkaření ve Zlíně!

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

Vyhlášení vítězky soutěže o tílko s vytuněnou mandalou Shanti Academy

23. 1. 2021

Děkujeme všem soutěžícím i přispěvatelům, kteří nehodnotili vzhled upracovaných žen a kdo nepotřeboval hodnotit ani obsah triček. Zároveň děkujeme všem přispěvatelům, kteří napsali své nádherné analýzy – byť třeba i krátké – a dovolujeme si vyhlásit vítěze, vlastně vítězku: Markéta Sloka. Na její adresu poputuje tohle krásné tílko. Děkujeme za vaši přízeň! Velmi si toho vážíme. Daniela a Lenka

Online popovídání o studijním oboru Diagnostika zdravotního stavu

23. 1. 2021

Tento vlajkový obor naší školy se u nás vyučuje již od roku 2015, a tedy od prvního roku fungování školy. Pravidelně jsme pro vás připravovali dny otevřených dveří, které jsou teď nejisté, proto se můžeme sejít online přes Zoom v pátek 26. 2. Přihlaste se a já vám pošlu týden předem link k přihlášení! Těším se! Za školu Daniela

Soutěžte s námi o tílko s novým logem!

18. 1. 2021

Soutěž o tílko s logem Shanti Academy.

Chystáme pro vás nový web!

11. 11. 2020

Druhé nechtěné volno v letošním roce jsme využili k tomu, abychom se po letech oslovování různých IT firem konečně odrazili a udělali pořádek s webem, jenž sloužil kdysi, ale s rozšiřováním školy začal být nevyhovující. Osud (a jedna fajn žena) nám přihrály do cesty parádní webařskou firmu s dokonalým názvem Vesmírné kuře, takže se setkáváme s tvůrci přes Zoom a pomalu: ladíme strukturujeme diskutujeme Co vás čeká na novém webu? uživatelsky mnohem příjemnější a přehlednější prostředí profi design na míru spojení s webem Shanti Yoga studio nová spojující adresa www.shantiacademy.cz Web bychom rádi uvítali v nové podobě začátkem roku 2021. Krásný den všem!

Zahájení výuky nového běhu oboru Diagnostika zdravotního stavu

9. 11. 2020

Začátek letošního druhého běhu oboru Diagnostika jsme přesunuli na březen 2021, neboť budoucí studenti se vyslovili pro prezenční, a nikoli online výuku. Tím pádem můžeme přijmout ještě 4 studenty a Vy se k nám můžete hlásit. Více informací je zde.

2. 11. 2020: Smrt v různých kulturách a medicínách (online přednáška)

26. 10. 2020

Online přednáška ke dni Všech svatých (Samhain, dziady, Halloween). Vysoce aktuální i vzhledem k situaci, kterou jako stát (svět) procházíme. Sejdeme se v online prostoru skrze aplikaci Zoom, a to přímo na Všech svatých od 17.00 hod. Čeká vás povídání (a snad i diskuse) o smrti a umírání podle tradiční čínské medicíny, ájurvédy a jógy, podle jednotlivých kultur atd. Více informací tady.

Fytoterapie – praktické houbaření hledáčkem profesionální fotografky

20. 10. 2020

Protože mezi studenty současného běhu oboru Bylinkaření – fytoterapie máme taky profesionální fotografku Lenku Jamnickou, zkusila tentokrát odběhnout od svých tradičních foto témat a zkusila nám udělat především makro záběry nejrůznějších léčivých (nejedlých i jedlých) hub, jež jsme během výletu do lesa našli. Níže najdete galerii. Fotky najdete po rozkliknutí tohoto odkazu.

Od 16. 10. online výuka přes Zoom

13. 10. 2020

Abychom mohli kontinuovat ve všech oborech, které momentálně u nás probíhají (Diagnostika zdravotního stavu, Fytoterapie, Dietetika a plánovaný druhý běh Diagnostiky od konce října), přecházíme na online výuku. Všechny informace dostanou studenti e-mailem. Jsme rádi, že s vámi můžeme být v kontaktu aspoň takto, ale samozřejmě se nesmírně těšíme, až vás všechny zase uvidíme…

Fytoterapie – praktické užití bylin (2. víkend; fotogalerie)

12. 10. 2020

O víkendu 9.–11. října 2020 jsme se (pravděpodobně zase před delší odmlkou) sešli s našimi studenty Bylinkaření – fytoterapie při druhém víkendu s praktickým užitím bylin. Lektorkou byla Romana Farna a naše učebny tentokrát připomínaly skutečné čarodějnické doupě :-). Níže najdete informace o tom, co studenti zvládli připravit. Snad fotky vypovědí dostatečně o tom, kolik surovin bylo využito, jaké všemožné techniky přípravy se naučili a snad si představíte i ty vůně… tentokrát fotky bez popisek. Více info a fotogalerie tady.

3/2021–11/2022: Obor Diagnostika zdravotního stavu (Zlín)

7. 10. 2020

Zveme vás na šestnáct víkendů do zlínské Střední zdravotnické školy, kde vás naše lektorky seznámí s taji diagnostiky zdravotního stavu podle alternativních medicín. Kromě základu podle tradiční čínské medicíny (90 % výuky) vás čeká také úvod do terapeutických disciplín. Připojte se k nám! Zde najdete veškeré podrobnosti.

1. 10. 2020: Imunita a možnosti jejího posílení (Jiný svět, Zlín)

24. 9. 2020

Přednáška je koncipována jako přehled toho nejlepšího z tradiční čínské medicíny, bylinářství, zdravé stravy a pohybových a mentálních aktivit. Dostanete praktické rady, jak se chovat v chladných a vlhkých ročních obdobích, abyste pokud možno neonemocněli, a stane-li se tak, abyste se dostali co nejdříve zase do kondice. Co vás přesně čeká a na co se můžete během 2 hodin povídání a praxe těšit? Více informací k přednášce najdete tady.

Moc práce

16. 9. 2020

Jak jste si možná všimli, web poslední týdny nezaplňujeme skoro žádným novinkami. To ale neznamená, že bychom je neměli v plánu! Naopak. Absolvovali jsme služebně-poznávací cestu do německého Allgäu, kde jsme vyhlíželi lokalitu pro případné pobyty studentů fytoterapie, a vlastně během celých prázdnin jsme co 14 dní zajišťovali proběhnutí náhradních výuk. To nás jen „nakoplo“ k dalším plánům a vizím. Těšíme se, co všechno dobrého může z naší (společné) cesty vzejít, a taky na to, že vám budeme novinky postupně představovat.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.