Od nového školního roku můžete studovat TCM v Ostravě, Mykoterapii v Ostravě nebo Bylinkaření ve Zlíně!

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

Budeme mít další absolventky oboru Zdravá výživa!

7. 8. 2021

Výroba certifikátů je pro nás vždy slavnostním procesem. Uvědomujeme si totiž, kolik úsilí, času i peněz studenti studiu věnovali...

Poslední víkendovka z Fytoterapie (fotogalerie)

7. 8. 2021

Víkendovka 7. a 8. srpna, kterou ukončili své studium naši bylinkáři z oboru Fytoterapie. Témata: Bachovky a Praktické vykuřování.

Exkurze do Oxalisu

28. 7. 2021

16. července 2021 jsme se se skupinou studentů vydali do Oxalisu do Slušovic na exkurzi a hned čtverou ochutnávku. V příspěvku najdete fotogalerii.

Letní škola diagnostiky – fotogalerie

30. 7. 2021

Fotky z letní školy oboru Diagnostika zdravotního stavu. Hezky v přírodě v Ostravě-Michálkovicích :-).

Nocino – bylinný italský likér

27. 7. 2021

Nocino je italský likér připravovaný z nezralých vlašských ořechů. Po rozkliku najdete odkazy na recepty i více fotek.

Tip na lehký oběd do horkých dní

7. 7. 2021

Už jen představa vaření v těchto horkých dnech u žhavého sporáku v nás vyvolává lehké mdloby, ale tento jednoduchý a zdravý recept vás jistě nadchne. Pojďme si připravit LEHKÉ LETNÍ ŠPENÁTOVÉ SOUFFLÉ.

eBook s letními recepty – Ohnivá kuchařka

30. 6. 2021

Naše lektorky Mgr. Daniela Pilařová a Romana Farna jsou spoluautorkami nové e-kuchařky, na které spolupracovaly s MUDr. Petrou Uríkovou. Dílo zcela mimořádné – letní recepty pro zdraví, navíc s odborným komentářem, pro koho jsou a nejsou zdravé. 84 stran! Po rozkliknutí více info.

Tip na knihu

23. 6. 2021

Kniha Čínská medicína pro moderní svět právě vyšla! Pokud hledáte knihu (nejen) na dovolenou, rádi doporučujeme. Jedinečná kniha o tradiční čínské medicíně a jejích východiscích v moderní době, kdy se namísto historického nedostatku (stravy, léčiv atd.) objevují zdravotní obtíže způsobené nadbytkem (stresu, jídla apod.) Na její české redakci se podílely skvělé lektorky Shanti Academy. Kniha vhodná i pro studenty – doporučuje studentka Shanti Academy Petra Morysová.

Tři lektorky a čínská medicína

18. 6. 2021

Tak jsme se včera večer sešly v této fajn společnosti na Lukově u Zlína, probraly jsme hot news a potom taky školu a další různé projekty. Všechny tyhle ženské mají něco společného se Shanti Academy 🙂 .

Už zrají lesní jahody

14. 6. 2021

Jedno z oblíbených ovocí. Mají jinou chuť než pěstované kultivary: sladkou, mírně kyselou a lehce hořkou. Tropismus: slezina-žaludek, srdce a játra.Vynikající letní potravina! Sluncem zahřáté lesní jahody trhejte rovnou do pusy! Doplní krev, osvěží, tonizují játra a celé zažívání a povzbudí psychiku. Lektorky Shanti Academy Mgr. Daniela Pilařová a Romana Farna připravily spolu MUDr. Petrou Uríkovou kuchařku na letní období – OHNIVOU KUCHAŘKU. Má tři části: Trocha TCM teorie nikoho nezabije, Recepty (snídaně, obědy, večeře, nápoje, pochutiny) a Komentáře k receptům z pohledu zdraví a vhodnosti pro různé obtíže/konstituce a z hlediska působení. Kuchařka bude jako obsáhlý, skoro 100stránkový eBook k dispozici do 14 dnů na adrese www.uzdravsamsebe.cz

Tip na výborný oběd – v hlavní roli kedluben

10. 6. 2021

Podle TCM má kedluben chuť sladkou až pikantní, tropismus s plicím, slezině a játrům (díky své osvěžující povaze). Je výborný i syrový, ale také jako kedlubnové zelí. Jak ho připravit? Kedluben zbavíme tvrdé „slupky“ a nastrouháme nahrubo. Na oleji/ghí zpěníme cibulku a dáme kedluben, zlehka podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Dusíme a souběžně přihodíme na plátky nakrájený česnek podle chuti a brambor nastrouhaný na struhadle na muškátový ořech, z nějž bude „pasta“, která pak zelí zahustí. Počkáme, až se odpaří tekutina, a podáváme. Zde jako příloha bramborová kaše s jáhlami a volské oko z vajec od šťastných slepic.

Víkendovka v Shanti Academy

7. 6. 2021

Jsme moc rádi, že jste opět s námi! Naživo! O víkendu proběhla dvojí výuka s celkem čtyřmi lektory: s Wendy, Romanou, Petrou a Šárkou. Více fotek najdete na facebooku a pokud se chcete stát našimi studenty, vybírejte s radostí zde

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.