Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

Dejte svému životu nový smysl!

5. 8. 2018

Míváte smutky, že nevíte, co se životem? Že mu chybí směřování? Smysluplná náplň? Co takhle zkusit školu druhé šance – studium na naší TCM Academy v Ostravě? Kromě kontinuálního studia čtyř disciplín nabízíme také monotematické víkendovky! Od školního roku 2018–19 nabízíme tyto studijní obory: Diagnostik podle tradiční čínské medicíny – než (se) začnete léčit, musíte se naučit odhalit, co vám (a klientům) vlastně je! 2leté nesmírně motivující studium! (začátek školy: říjen 2018): www.diagnostiktcm.cz Tuina – čínské masáže (13měsíční studium s možností zvýhodněného následného dostudování akreditovaného oboru Masáže pro získání živnostenského oprávnění). Začátek školy: říjen 2018: www.tuinaostrava.cz Dietetika: roční fantastické studium zdravého stravování, náhled do TCM i ájurvédy, do módních výživových směrů, týdenní veskrze praktická letní škola! (začátek školy: říjen 2018): www.dietetikatcm.cz Fytoterapie: 6měsíční studium západní fytoterapie s exkurzy do výroby vlastních bylinných přípravků (začátek školy: únor 2019): www.fytoterapieostrava.cz Všechny obory můžete studovat jen ze zájmu, nebo pro získání certifikátu!

1.–2. 9.: Aromaterapie v praxi: těhotenství, dětský věk, stres a imunita (plus speciální oleje)

27. 7. 2018

Třetí víkendovka aromaterapie s Míšou Makulovou, která navazuje na velice úspěšné první dvě víkendovky s aromaterapií, bude věnována nejrůznějším “speciálům” – nejen zdravotním indikacím, ale také olejům a dalším surovinám, na něž “nezbylo místo” v prvních dvou víkendech. Seznámíte se s rostlinnými oleji a másly, poznáte květové éterické oleje, dozvíte se, jak využít aromaterapii při stresu a zlepšování imunity organismu. Vyrobíte si voňavý rozprašovač a balzám na rty. Dozvíte se, co jsou bylinné maceráty a na co je lze využít v aromaterapeutické praxi, získáte informace o vykuřování pomocí bylin a – mnoho dalšího! Podrobnosti najdete zde.

Praktická letní škola diagnostiky podle čínské medicíny (2018)

13. 6. 2018

Studenty naší školy (obor Diagnostik TCM) i pár zájemců z řad veřejnosti zveme na již třetí letní školu čínské medicíny, která proběhne v termínu od 20. do 26. srpna 2018 v horském hotelu Antarik. Je připravena vysloveně prakticky pro získání praktických dovedností. Z veřejnosti se mohou zúčastnit školy ti, kdo mají představu o základech čínské medicíny, jsou maséři a/nebo mají hluboký zájem o to naučit se v praxi neinvazivní metody ovlivňování zdravotního stavu dle principů tradiční čínské medicíny. Po rozkliku odkazu najdete všechny podrobnosti.

“Při studiu dietetiky si studenti doplní své dosavadní znalosti, naučí se poznat, co jejich tělo právě teď potřebuje, naučí se kombinovat jednotlivé suroviny, správně je upravit, správně dávkovat koření a sestavit různé jídelníčky pro sebe i pro své blízké,” říká hlavní lektorka Romana Farna

4. 6. 2018

Romana Farna je známá nejen jako masérka, která využívá v terapiích principy TCM, ájurvédy a západní klasické tradiční lidové medicíny, ale i jako vyhledávaná lektorka souvisejících disciplín. Proto jsme ji oslovili, aby připravila výukový program dietetiky, a vy si s ní nyní můžete navíc přečíst rozhovor.

Fytoterapie – šestiměsíční studium

22. 5. 2018

V první polovině roku 2019 pro vás otevíráme půlroční studium fytoterapie (4 teoretické a 2 praktické víkendy), ve kterém získáte základní znalosti a dovednosti ze západní fytoterapie – přehled nejdůležitějších bylin a jejich indikace, způsoby jejich zpracování, přehled základních léčivých hub, základy aromaterapie atd. Studium je určeno pro zájemce z řad terapeutů (můžete absolvovat zkoušky a získat certifikaci) i pro zájemce z řad zaujaté veřejnosti.

Letní týdenní praktická škola zdravé výživy

19. 5. 2018

Pro studenty oboru Dietetika a pár zájemců z řad veřejnosti (mimo TCM Academy) pořádáme v termínu 16.–22. července 2018 letní týdenní praktickou školu zdravé výživy. Lektorkami budou Romana Farna a Mgr. Daniela Pilařová (jednodenní exkurze do indické kuchyně). Jedná se o první ucelenou letní školu praktického vaření v Ostravě, která se bude věnovat návratu k tradiční zdravé české kuchyni (s „indickým“ dnem). Čekají vás skripta s recepty, kromě praktického vaření také přednášky a cvičení s Romanou a našlapaných osm a půl hodiny se zdravou stravou denně. Celkem 42,5 hodin, během kterých si osvojíte to nejdůležitější ze zdravého stravování!

Bachovy květy aneb Co se budeme učit 5.–6. 5. s MUDr. Uríkovou

20. 4. 2018

Bachovy květy neboli Bachovy esence jsou rostlinné kapky pozitivně ovlivňující psychiku člověka, zvířat i rostlin. Jsou vyráběny tradičním způsobem z volně rostoucích rostlin, které pro jednotlivé esence určil doktor Bach, jenž byl nejdříve „klasickým“ lékařem: vnímal však omezení školské medicíny, jež se stará jen o tělesné následky, ale neléčí příčinu, kterou často bývá psychické rozpoložení člověka. Celý článek s odkazem na víkendovku najdete zde.

28.–29. 4.: Asijský víkend – indická jóga, čínský čchi-kung a řada doprovodných aktivit!

18. 4. 2018

Už příští víkend můžete prožít s námi – s dvěma lekcemi jógy, s intenzivním čchi-kungem, s přednáškami, workshopy i kvalitním jídlem… udělejte si volno a věnujte se sobě! 🙂 Podrobnosti najdete zde.

Strava ve stáří (ukázka ze skript oboru Dietetika)

15. 4. 2018

Stáří je obvykle chápáno jako období života po 60. roce věku. V této době ubývá fyzické i psychické aktivity, nastupuje energie sucha, ubývá teplo, zhoršuje se termoregulační schopnost, slábnou regenerační schopnosti, ubývá pružnosti. Tělo i jeho části – svaly, klouby, končetiny, orgány… jsou různě opotřebované vlivem životního stylu, práce i dědičnosti. Aby stáří bylo příjemné a dlouhé, je třeba dbát na některé stravovací zásady. Celý článek najdete zde.

14. 9.: Den otevřených dveří v TCM Academy

9. 4. 2018

V pátek 14. září 2018 vás zveme na Den otevřených dveří v TCM Academy, během nějž se můžete setkat nejen s lektory a provozovatelkami školy, ale také si můžete prohlédnout naše prostory – učebny a rovněž jógový sál spřízněného Shanti Yoga Studia, kde probíhá část praktické výuky naší školy. Více o DOD najdete zde.

6. 5.: Jarní očista, péče o pleť a jak na pigmentové skvrny (+ ukázka líčení)

8. 4. 2018

Zveme vás na druhé setkání s ostravskou kosmetičkou, vystudovanou zdravotní sestrou Gábinou Soldánovou, která pro nás připravila další přednášku s praktickými ukázkami, jak se na jaře starat o pleť, o duši i o tělo a jak si poradit s nepříjemnostmi, jež přicházejí se středním věkem – jako jsou pigmentové skvrny atd. Více informací o akci najdete zde.

Směs léčivých hub pro brzké jaro: shiitake, reishi, cordyceps

29. 3. 2018

Směs léčivých hub pro brzké jarodoporučují podle zkušeností tradiční čínské medicíny ti terapeuti, kteří pracují s léčivými houbami. Jedná se o kombinaci tří hub: shiitake,lesklokorky lesklé (reishi) a housenice čínské (cordyceps). Více informací najdete v tomto článku.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.