Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

8.–9. 6. 2019: Čtyři místa pro veřejnost na víkendovce o léčivých houbách (Praktické bylinkaření – medicinální houby)

24. 5. 2019

První červnový víkend bude věnován dalšímu dílu praktického bylinkaření, jak jej naši studenti Fytoterapie absolvují v naší škole. Budeme se věnovat houbám a přípravkům z nich jak v kontextu světové vědy o léčivých houbách, tak také houbám, co rostou u nás. Dozvíte se, že pokud znáte houby, můžete si poradit s velkou částí zdravotních obtíží… Na víkendovku se mohou přihlásit ještě 4 lidé mimo studium Fytoterapie. Více informací k víkendovce najdete na lektorčiných stránkách zde.

3.–5. 5. 2019: Bylinkaření – praktický víkend

15. 4. 2019

V rámci šestiměsíčního studia fytoterapie nabízíme pár volných míst na první praktickou víkendovku pro zájemce z řad široké veřejnosti. Se zkušenou lektorkou máte možnost i mimo 6měsíční studium zkusit výrobu kosmetiky, očichat éterické oleje, naučit se zpracovávat léčivé byliny a získáte i spoustu teoretických znalostí. To vše v plném proudu nové sezony! Všechny informace k víkendovce najdete zde.

Dietetika – studium zdravého stravování (běh 2019–20)

9. 4. 2019

Zajímáte se o své zdraví a o zdravou stravu? Chcete zhubnout, upravit si zažívání nebo pomoci svým blízkým, klientům či dětem? Chcete se naučit správně kombinovat suroviny, volit vhodné způsoby přípravy jídla, zorientovat se v nepřeberném množství koření, přídatných látek, vitaminů, prvků atd.? Právě pro vás je určen náš roční víkendový kurz věnovaný zdravé výživě spolu s týdenní letní školou, jež proběhne v červenci 2020. Všechny informace najdete zde.

Martin Šanda – lektor oboru Akupresura

26. 2. 2019

„K tomu, co dělám dnes a čím jsem, mě dovedlo bojové umění. Pohlcen jeho krásou a hloubkou, spojitostí s duchovní podstatou člověka a touhou překonávat vlastní limity jsem se vydal na nezmapovanou a v té době tajuplnou Cestu. Po studiu různých asijských stylů jsem setrval u vnitřních stylů čínských bojových umění. To, co mě neskutečně přitahovalo, byl taoismus a jeho projevy v asijské kultuře. Další poznání taa mě pochopitelně přitáhlo k jeho uplatnění v reálném životě. Pokračoval jsem studiem jeho principů a technik tradiční čínské medicíny. Zde se mi otevřela nová Cesta. Uplatnit své znalosti ve prospěch zdraví svého i jiných a zlepšení osudu druhých lidí skrze TČM.“ Celý medailon najdete zde.

15. 9. 2019: Radost z komunikace (pro terapeutickou praxi i běžný život)

27. 1. 2019

V neděli 15. září vás zveme na jedinečný workshop, který vám ukáže možnost obratněji komunikovat při uplatňování „oprávněných požadavků“. Získané dovednosti využijete nejen ve své terapeutické praxi při práci s klienty, ale rovněž v běžném životě. Čekají vás komunikační pasti a omyly i nácvik komunikačních dovedností. Všechny informace o akci najdete zde.

14. 9. 2019: První pomoc pro terapeuty i běžné použití

27. 1. 2019

V sobotu 14. září vás čeká celodenní praktický seminář s Mgr. Helenou Fremlovou, která přes dvacet let učí na středních a vysokých zdravotnických školách budoucí zdravotníky a která vás naučí základy první pomoci – což je naprosto nutné pro terapeuty i pro každodenní život. Všechny informace o akci najdete zde.

Fytoterapie poběží už od 9. 2.

24. 1. 2019

STUDUJTE LÉČIVÉ BYLINY V OSTRAVĚ!? ?‍♀️Pod vedením nekonformních a zkušených bylinkářek Romany Farne a Daniely Pilařové. ?První skripta pro vás obsahují podrobný obecný úvod k bylinám?, jímž vás v sobotu 9. 2. provede Romana. V neděli 10. 2. vás čeká výlet s Danielou do Sluneční soustavy ?? za planetárním členěním rostlin i za účinky jedovatých rostlin…☠️ 6️⃣ víkendovek plných informací, ale i praxe!

Studujte od února 2019 fytoterapii!

17. 11. 2018

V únoru 2019 otevíráme půlroční studium západní fytoterapie, které bude probíhat vždy jednou měsíčně o víkendu. Výjimečné studium s lektorkami Romanou Farnou a Mgr. Danielou Pilařovou, které vás provedou tím nejlepším z fytoterapie, co za léta studií a praktického využití vstřebaly. Obsah studia: ? 4 teoretické víkendy ? 2 ryze praktické víkendy ? srovnání západní a východní fytoterapie ? Goetheho prarostlina, Steinerovo pojetí bylinné léčby ? systematizace bylin podle planetární příslušnosti ? hlavní západní léčivé rostliny a jejich indikace ? léčivé houby – samosběr i komerční produkty, indikace ? jedovaté houby a homeopatické principy ? výroba a příprava vlastních produktů a směsí, sběr léčivek, komerční prodej

Mgr. Petra Hyťhová, DiS.

7. 11. 2018

Petra Hyťhová je fyzioterapeutka, která ve své praxi spojuje poznatky a dovednosti fyzioterapie z pohledu západní medicíny s metodami reflexní zónové terapie a aromaterapie. Při své práci s klientem hledá příčinu obtíží a prvky jednotlivých léčebných metod spojuje v celek tak, aby byla terapie co nejúčinnější. Petra je nová lektorka TCM Academy a my se už těšíme na její víkendovky, přednášky a workshopy! Více o Petře se dozvíte zde.

30.–31. 3. 2018: Fonoforéza neboli tónová akupunktura

20. 10. 2018

Fonoforéza neboli tónová akupunktura využívá zvuk a jeho vlastnosti jak k relaxaci, tak k terapii. Zvukové vlny se přenášejí prostřednictvím tkání, neboť voda, která nás z převážné části tvoří, je dokonalým vodičem. Podle volby tónů dochází k různému působení na organismus. To už využívaly velmi staré civilizace jako třeba Egypt. V moderní době například zaujal výpočet kosmické oktávy švýcarským matematikem a hudebním teoretikem Hansem Cousto. Všechny informace k víkendovce najdete zde. 

4. 11. 2019: Smrt a umírání – zapovězené téma?

20. 10. 2018

Smrtí nic nekončí. Vracíme se zpátky na Zemi, abychom dokončili své úkoly (svůj úkol). Smrt je pouhý přechod, součást přirozeného cyklu zrození a umírání. Jaký je vztah nás, lidí ze západní civilizace, k umírání a smrti? Nakolik její nepominutelnost ignorujeme? Jaký vztah má pozemský život k “životě po”? Jaká jsou východiska (filozofická i praktická) pro reinkarnaci, a tedy převtělování duší? Kam jsme odsunuli smrt ve svém uvažování a životě? A nejdůležitější otázka: připravujeme se na svoji vlastní smrt? Všechny informace k přednášce najdete zde.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.