Obory pro tento školní rok obsazeny. Co takhle od nového TCM v Ostravě, Houbová terapie v Ostravě nebo Bylinky ve Zlíně?

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

Svatá trojice bylináře při zpracování bylin

6. 9. 2019

Co myslíme svatou trojicí pro bylináře? Je to nečištěná sůl, kvalitní pálenka, kvalitní bio olej (většinou sezamový do kuchyně a mandlový pro vnější použití). V novém článku lektorky oboru Fytoterapie Mgr. Daniely Pilařové najdete veškeré podrobnosti. Všem uvedeným tématům se budeme věnovat od ledna ve 13měsíčním studijním oboru Fytoterapie.

24.–26. 4. 2020: Velký houbičkový seminář (Praha)

4. 9. 2019

Dostali jsme newsletter z Mycomedicy, předáváme info a VŘELE doporučujeme všem studentům i ostatním zájemcům! „Už víme termín velkého houbičkového semináře, který se bude konat 24.–26. dubna 2020 opět v Praze na Novotného lávce. Mezi hosty vystoupí autor The Guide of Medicial Mushrooms Martin Powel z Anglie, odborník na zdravé stravování Margit Slimáková, expert na čínskou medicínu Noro Synčák ze Slovenska, zkušená praktička čínské medicíny Jana Dedková či autorka knížek o stravování podle čínské medicíny Renata Lien Čepelková. No a já /M. Schirlo/ s MUDr. Lenkou Gluvňovou samozřejmě také  Přesné informace zveřejníme na stránkách v nejbližších dnech. Doporučuji se přihlásit co nejdříve, minule se na některé nedostalo místo. Napište či zavolejte Honzovi – tinktury@MycoMedica.cz nebo +420 774 939 740‬.“

22. 8. 2019: Letní škola oboru Diagnostika podle čínské medicíny – extra program pro studenty (fotogalerie)

25. 8. 2019

V týdnu od 19. do 25. 8. 2019 se konala na Antariku tradiční praktická letní škola oboru Diagnostika podle čínské medicíny pro absolventy prvního ročníku 2letého studia. Kromě standardního každoročního programu čekala naše studenty úplná novinka – jeden plný den s lektory naší školy z dalších oborů, kteří (v tomto případě které) jim přijeli (přijely) představit zajímavá témata z toho, co lze na naší škole kromě diagnostiky dále studovat jako návazný terapeutický obor – konkrétně z oborů Akupresura a Dietetika. Krátkou reportáž a fotky najdete tady.

Tužší nohy hub nevyhazujte!

21. 8. 2019

Nasušte je, namelte na kávomlýnku a používejte jako koření! … Více tipů najdete v článku naší lektorky oboru Fytoterapie Mgr. Daniely Pilařové pod tímto odkazem. A protože houby jsou teď aktuální i v přírodě, trhejte je, zpracovávejte a konzumujte! Samozřejmě jen ty, které dobře znáte?…

10. 11. (10.–16. hod.): Skutečně zdravá strava v zimě (luštěniny, tradiční české potraviny, konstituce) – s Romanou

15. 8. 2019

Skutečně zdravá strava v zimě s Romanou (luštěniny, tradiční české potraviny, konstituce, recepty) je druhá část několika setkání během školního roku, kdy vás pozveme nejen na povídání o skutečně zdravém stravování, ale také na společné vaření. Druhé setkání zahrne nesmírně důležité informace o luštěninách a vaření s nimi. Ty nám ve stravě často chybí a výsledkem jsou zdravotní problémy a špatný vývoj kupříkladu v dětském věku. Všechny info o tomto workshopu i odkaz na sobotní část najdete zde.

9. 11. (10.–16. hod.): Skutečně zdravá strava v zimě (pho-bo, vývary, jídla z „jednoho hrnce“)

14. 8. 2019

Skutečně zdravá strava v zimě je první část několika setkání během školního roku, kdy vás Romana Farna a Daniela Pilařová pozvou nejen na povídání o skutečně zdravém stravování, ale také na společné vaření. Začneme v pozdním podzimu tématem Ledviny a močový měchýř a také jak se v zimě účinně prohřívat zevnitř. Všechny informace najdete zde.

Stravování ženy v období před těhotenstvím, během něj a po něm (přednáška)

14. 8. 2019

Zveme vás srdečně na přednášku Ing. Lucie Saloňové věnované stravování ženy v době, kdy dává život dalšímu člověku, a to z pohledu čínské medicíny a dietetiky. Lucka je absolventka našeho oboru Fytoterapie, oboru Diagnostika podle čínské medicíny a úspěšná autorka přírodní kosmetiky Byluth. Všechny informace o přednášce najdete zde.

První pomoc: nedoceňovaná dovednost, která zachraňuje životy

28. 7. 2019

V sobotu 14. září vás čeká celodenní praktický seminář s Mgr. Helenou Fremlovou, která přes dvacet let učí na středních a vysokých zdravotnických školách budoucí zdravotníky a která vás naučí základy první pomoci – což je naprosto nutné pro terapeuty i pro každodenní život. VŘELE DOPORUČUJEME VŠEM, KDO PRACUJÍ S LIDMI! TERAPEUTŮM, JÓGOVÝM UČITELŮM, MASÉRŮM, LEKTORŮM! Všechny informace najdete zde.

Poznejte příčiny zdraví i nemocí v 18 víkendech!

28. 7. 2019

Obor Diagnostika podle čínské medicíny můžete začít studovat opět od října 2019! Pod vedením špičkových lektorů z Prahy,  Zlína a Ostravy projdete osmnácti víkendy a jednou letní školou. Jednou provždy pochopíte, proč člověk onemocní, a zjistíte, jak pomocí základů terapie pomoci sobě i okolí. Obor pro celý život… Podrobnosti najdete zde.

9. 6. 2019: Praktické houbaření při oboru Fytoterapie

24. 7. 2019

Během výukového víkendu jsme neděli 9. 6. 2019 věnovaly (my ženy 🙂 ) praktickému houbaření v Petřvaldském lese, který mám vyzkoušený jako bohatý zdroj léčivých hub – je starý, málo udržovaný, zanedbaný. Kromě sběru jsme také hodně fotografovaly, vznikly rovněž makro snímky nejen hub, ale i hlenek. Řadu druhů hub jsme pak doma taky snědly 🙂 – třeba smažená vajíčka hadovky! Fotogalerii najdete po rozkliknutí odkazu.

29.–31. 5. 2019: Praktický víkend při oboru Fytoterapie

24. 7. 2019

V posledním květnovém víkendu jsme se se studentkami oboru Fytoterapie věnovaly praktickému zpracování bylin, a to napříč možnostmi od mísení čajových směsí přes využití éterických olejů až po vaření mastí a přípravu vín a likérů. Víkend byl bohatý na spotřebovaný materiál, suroviny i zážitky :-). Jako host vystoupila Helena Hrabcová s přípravou vína. Fotogalerii najdete zde.

12. 10. 2019: Domácí homeopatická lékárnička

2. 7. 2019

Zveme vás na úžasnou víkendovku s homeopatií a absolventkou brněnské školy homeopatie Mgr. Helenou Fremlovou! Seznámíte se s filozofií homeopatické léčby. Dozvíte se něco málo z historie, zpracování surovin a způsobech ředění a potencování homeopatických léků. Budou vám vysvětleny základní principy skladování a použití homeopatik, jejich dávkování, možné kombinace s dalšími léky. Všechny informace o akci najdete zde.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.