Od nového školního roku můžete studovat TCM v Ostravě, Mykoterapii v Ostravě nebo Bylinkaření ve Zlíně!

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

7. 12. 2019: Závěrečné zkoušky oboru Čínské masáže – tuina

9. 12. 2019

V sobotu 7. prosince se sešlo sedm statečných – studentů (a nyní již absolventů) našeho pilotního programu Čínské masáže – tuina. Lektorka programu otevřela studentům cestu k vlastní praxi a vlastním bohatým znalostem a dovednostem, nad kterými žasla celá zkušební komise. Po rozkliknutí odkazu najdete pár fotek.

Terapeutický neigong

9. 12. 2019

Naše lektorka tradiční čínské medicíny Wendy Přistoupilová se pravidelně účastní různých typů dalšího vzdělávání, třeba tajnosnubné taoistické akupunktury… Nyní však prochází delším programem Terapeutického neigongu (Praha). Wendy u nás vede vždy ve čtvrtky v podvečer fantastické lekce QiGongu (čchi-kungu) (rozvrh lekcí zde. Další info tady.

Tělo je obraz ducha

2. 12. 2019

Alternativní léčebné systémy pomocí jemných metod: ?bylin,?masáží,?práce s meridiány,?aku či marma body, ?cvičení a dalších postupů. Harmonizují fyzické tělo i jeho nadstavby tak, aby aktivizovaly vlastní obranné síly k nápravě těla. Lektorka Romana Farna s mnohaletými zkušenostmi, bohatým vzdělá(vá)ním a dlouhou terapeutickou praxí učí na naší škole alternativních medicín v oborech Fytoterapie, Diagnostika, Dietetika a Akupresura.

Od ledna fytoterapie – zbývá jedno místo

26. 11. 2019

Jsme velmi rády, že jsme novou koncepcí studia Fytoterapie oslovily tolik zájemců. V naší škole vždy šlo a vždy půjde o seriózní studium pradávných věd, jako je čínská medicína, západní alternativní léčebné systémy či ájurvédu. Nejsme ezoterická škola. Neposkytujeme výuku osobního rozvoje. Kolektiv našich lektorů je rád, že může předávat logické, zdravým rozumem ověřitelné informace, systémy, metodologii. A totéž čeká naše studenty při oboru, jehož další studijní běh se blíží – fytoterapii! Více informací na zvláštní stránce.

Od října 2020: ucelené studium zdravého stravování (10 víkendů)

15. 11. 2019

Od října 2020 u nás můžete opětovně studovat obor Dietetika – zdravé stravování, který stejně jako ostatní obory vyučované u nás prošel „faceliftem“ 😉 a který bude tematicky atraktivnější, praktičtější, a hlavně obsazený nadšenými vstřícnými lektory, již se na vás těší už nyní! Podrobnosti brzy, budeme vás o nich informovat.

9.–10. 11. 2019: Skutečně zdravá strava (podzim-zima – fotogalerie)

11. 11. 2019

O víkendu 9. a 10. listopadu 2019 proběhl první praktický workshop s vařením v rámci nového projektu naší školy – Skutečně zdravá strava. V sobotu se vařilo v kachlových kamnech v blízkém Rychvaldu, v neděli se vůněmi rozvoněly prostory TCM Academy v centru Ostravy. Téma bylo aktuální: zdravá strava pro podzim a zimu. Na jaro chystáme totéž s tématem stravy v teplejším období! Všechny informace ke konané akci a fotogalerii najdete zde.

20. 12.: Vánoční večírek – na čem si smlsneme?

10. 11. 2019

Dvojice našich úspěšných bývalých studentek Helča H. a Jolka J. nám na vánoční večírek připravují dobroty. Co na nás bude k povídání a sdílení čekat? Sladké: pečená jablka s máslem a skořicí, čokoládový koláč s červenou řepou, kynutý koláč s tvarohem a posypkou, kynutý koláč s mákem a posypkou, perník, povidlový závin z medového těsta, ovesné sušenky, datlové sušenky. Slané: slaný řepový koláč, zeleninový nákyp, zeleninový nákyp s uzeným, škvarková pomazánka, cuketová pomazánka, to vše s kvalitním chlebem. Máte už rezervováno své místo?

Startuje víkend se skutečně zdravou stravou!

8. 11. 2019

O víkendu 9.–10. 11. startuje nový projekt naší školy – SKUTEČNĚ ZDRAVÁ STRAVA. SOBOTA: účastníky čeká vaření dlouhých (i kostních) vývarů, vaření vegetariánských vývarů, jídlo z jednoho hrnce, příprava domácí bio játrové paštiky. Z teorie si pak popovídáme o podzimní a zimní stravě, o jejích zásadách. Probereme (mnohdy nesmyslná) doporučení moderní výživy, která nám vysloveně škodí, a na pořadu dne budou i exkurzy ke klíčení, potravním doplňkům a houbám. Místo konání: Rychvald (odvoz a dovoz od/k TCM Academy) Lektorka: Daniela Pilařová NEDĚLE: účastníci si v prostorách TCM Academy v Ostravě připraví luštěninová jídla. V teorii se budou zabývat zdravou stravou našich předků, lokálními a sezonními potravinami, správnou přípravou luštěnin a jejich „dávkování“, zabrousí se určitě i do tělesných konstitucí. Lektorka: Romana Farna. Na obrázku vidíte hromadu čerstvých bio potravin pro sobotní vaření, zdroj: Freshbedýnky. V lednici pak odpočívá nevegetariánská část nákupu (z Farmy domů): hovězí hrudí, hovězí přední a kuřecí játra na paštiku (vše v bio kvalitě). PS Další díl bude na jaře – jarní a letní strava 😉

Rozvržení víkendové výuky na našich oborech

6. 11. 2019

Protože se nás často ptáte, kdy u nás vlastně přesně probíhá víkendová výuka, po rozkliknutí článku najdete podrobnosti.

Přednáška o smrti začne v sobotu o hodinu později

4. 11. 2019

Přednáška Smrt – jste připraveni na vlastní konec? naší lektorky Mgr. Daniely Pilařové začne v sobotu nikoli v 17, ale až v 18.00 hod. (důvod – přesun lektorky z jiné akce). Závazně nahlášení účastníci dostali informaci e-mailem. Děkujeme za pochopení!

Co dát blízkým za dárek?

2. 11. 2019

Mnohdy chceme našim nejbližším dát něco mimořádného, co je potěší, bude jim k užitku, co využijí co nejdéle. Někdo daruje vitaminy, někdo masáž, jiný workshop. A co takhle dát všechno dohromady? Na naší škole můžete studovat s cílem získat certifikát, ale taky bez zkoušek čistě jen pro radost! Naši absolventi potvrzují, že po získání nových znalostí a dovedností se jim život radikálně změnil k lepšímu. Více informací najdete tady.

Proč studovat na naší škole?

31. 10. 2019

Proč studovat diagnostiku zdravotního stavu a terapeutické obory alternativních medicín na naší TCM Academy (Fytoterapie, Dietetika, Akupresura), říkáte si? Důvodů je mnoho. Jsme příjemná, vstřícná škola s malým počtem studentů a snažíme se o maximální dostupnost našich oborů – souběžně s maximální kvalitou nabízené výuky. Všechny informace najdete zde.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.