Od nového školního roku můžete studovat TCM v Ostravě, Mykoterapii v Ostravě nebo Bylinkaření ve Zlíně!

Blog

Zde najdete aktuality od nás a taky zajímavé články na témata alternativních medicín, jógy a QiGongu!

(Středy) 15. 4.–27. 5.: Qigong, kultivace těla pro krásu a klid mysli

8. 1. 2020

Dovolujeme si vás pozvat na další setkání Qigongu, který volně navazuje na zimní semináře, tentokrát se zaměřením na každodenní kultivaci těla pro krásu, klid mysli a čilé tělo. I nadále se budeme věnovat tomu, co jsme se naučili v předchozím období. Naše setkání obohatíme o meditace ve stoje, posílení šlach, zvyšování pohyblivosti těla, posílení naší intuice a vůle. Nepůjde jen o cvičení těla, ale také naší mysli, neboť mysl je schopnost transformovat energii do myšlenek, pocitů, vjemů a vůbec, našeho vnímání. Informace o jarním středečním kurzu qigongu najdete tady.

(Čtvrtky) 16. 4.–4. 6.: Qigong, kultivace těla pro krásu a klid mysli

8. 1. 2020

Dovolujeme si vás pozvat na další setkání Qigongu, který volně navazuje na zimní semináře, tentokrát se zaměřením na každodenní kultivaci těla pro krásu, klid mysli a čilé tělo. I nadále se budeme věnovat tomu, co jsme se naučili v předchozím období. Naše setkání obohatíme o meditace ve stoje, posílení šlach, zvyšování pohyblivosti těla, posílení naší intuice a vůle. Nepůjde jen o cvičení těla, ale také naší mysli, neboť mysl je schopnost transformovat energii do myšlenek, pocitů, vjemů a vůbec, našeho vnímání. Informace o kurzu najdete tady.

(Středy) 5. 2. – 18. 3. 2020: Terapeutický Qigong na zvládání emocí

8. 1. 2020

Pro velký zájem o čtvrteční kurz, který je naplněn, přidáváme ještě středeční termín. Dovolujeme si vás pozvat na další běh Qigongu, tentokrát se zaměřením na zvládání emocí. Nepůjde jen o cvičení těla, ale také naší mysli, neboť mysl je schopnost transformovat energii do myšlenek, pocitů, vjemů a vůbec, našeho vnímání. Tělo se propojí s nebesy nahoře a dole se zemí. A v srdci se otevře obrovský tvůrčí prostor. Osm středečních setkání s konkrétními tématy. Všechny info k druhému kurzu najdete tady.

Studium dietetiky od října 2020

31. 12. 2019

Studium zdravého stravování patří v naší škole ke kmenovým disciplínám, na nichž si velmi zakládáme. Nyní vám nabízíme přepracovanou strukturu oboru, která nabízí víc znalostí, ale především praktických dovedností. Těší se na vás čtyři zkušené a informacemi nabité lektorky, které vás provedou rozsáhlým tématem zdravé výživy tak, abyste se orientovali nejen v tom, jak využívat stravu k upevnění (zlepšení) svého zdraví, ale také jak rozeznávat škodlivé, na peníze orientované výživové styly, kterými nás zaplavují média. Více informací zde.

O zimě z pohledu tradiční čínské medicíny

23. 12. 2019

Z odkazu čínské tradice, která pojednává o teorii jinu a jangu a pěti elementech, se dozvídáme, že období zimy, takzvaný velký jin, je spjato s elementem vody. Čas, kdy vesmírná energie klesá dolů, je markantní především v přírodě. Dny jsou chladné a noci dlouhé. I pro člověka platí, že by měl redukovat svou aktivitu a plánovat více odpočinku. Zde celý text.

Vánoční (černý) kuba – vynikající jídlo chutí i působením

23. 12. 2019

(Vánoční) houbový kuba (někdy taky označovaný jako černý kuba) je tradiční české sváteční jídlo, které patřilo k období půstu a často se jedlo na Štědrý den. Obsahuje málo ingrediencí, připravuje se „v jednom hrnci“, je tepelně zpracované a pro tyto všechny vlastnosti se jedná o jedno z nejlepších jídel pro zimní období. Recept a informace připravila lektorka Daniela Pilařová. Najdete je na jejím webu.  

20. 12. 2019: Čínský vánoční večírek a pětileté bilancování

22. 12. 2019

Rok 2019 znamenal pro školu odrazový můstek pro další období její existence. Vyřešily se některé zásadní strukturální problémy studia, vymyslely se nové verze stávajících studijních oborů, navázala se spolupráce s dalšími příbuznými školami a institucemi (Škola zdraví Zlín, ordinace MUDr. Uríkové, Přírodní lékárna HK) a došlo i ke změně marketingové komunikace školy se širokou veřejností. Celý článek a fotogalerii najdete tady.

Žena v moderní době s moudrostí starých čínských mistrů (7. nebo 8. 3. 2020)

17. 12. 2019

Jednodenní seminář určený ženám, které chtějí žít, stravovat se a pečovat o sebe v souladu s cykly přírody. Těší se lektorky Qigongu (Wendy Přistoupilová), feng-šuej (Klára Hájková) a dietetiky (Renáta Lien Čepelková). Čeká vás Qigong, informace o zdravé stravě a harmonizaci životního prostoru. Všechny informace najdete tady.

Černý na zimu, zelený na léto

15. 12. 2019

Obecně platí, že černý čaj zahřívá, zelený čaj zchlazuje. Takže pokud v zimě trpíte zimomřivostí, vyměňte svůj oblíbený zelený nápoj za černý. Pokud však k černému čaji přidáte dostatek zahřívajícího koření, mléko a třtinový cukr a vypijete horký, dojde k opačné reakci: směs vyvolá masivní pocení, a tím se zchladíte – toho se využívá například v Indii při pití čaje masala (masala chai). ??UŽIJTE SI DNEŠNÍ MEZINÁRODNÍ DEN ČAJE!? Podobné zajímavosti o stravě se dozvíte spolu s dalšími znalostmi a dovednostmi na našem oboru Zdravé stravování – dietetika, který startuje počátkem října 2020!

Diagnostika zdravotního stavu – od dubna 2020

12. 12. 2019

Tento obor tvoří vlajkovou loď naší školy od jejího založení před pěti lety. Nyní jsme přišli se zcela novou koncepcí, která je kratší, obsahově hutnější a přesnější a která respektuje všechny připomínky dosavadních studentů. Naučte se během čtrnácti víkendů vše pro celý život vás, vašich blízkých i klientů! Pochopte, co se z pohledu prastaré funkční disciplíny (tradiční čínské medicíny) děje v těle i v duši. Všechny informace k Diagnostice, která startuje od dubna 2020, najdete tady.

Terapeutický Qigong (čchi-kung) na zvládání emocí: kurz únor–březen 2020

12. 12. 2019

Dovolujeme si vás pozvat na další běh Qigongu, tentokrát se zaměřením na zvládání emocí. Nepůjde jen o cvičení těla, ale také naší mysli, neboť mysl je schopnost transformovat energii do myšlenek, pocitů, vjemů a vůbec, našeho vnímání. Tělo se propojí s nebesy nahoře a dole se zemí. A v srdci se otevře obrovský tvůrčí prostor. Všechny informace k novému kurzu najdete tady.

Od října 2020: studium zdravé výživy

9. 12. 2019

Mnoho z vás se ptalo, kdy znovu otevřeme studium zdravé výživy. Takže je to tady! 🙂 Nečekejte však žádnou klasiku… Naše lektorky byly pečlivě vybrány nejen pro svou mnohaletou praxi ve zdravém stravování, ale také s ohledem na (mnohdy stále ještě netradiční) názory, postupy a dovednosti. Navíc se všechny orientují rovněž v příbuzných disciplínách, jako je diagnostika, fytoterapie, masáže, zdravotní cvičení, akupresura atd. Všechny informace o studiu najdete tady.

Přihlašte se k odběru newsletteru

-

Děkujeme za přihlášení!

Při zpracování vašeho požadavku došlo k chybě.

Něco se pokazilo, zkuste to ještě jednou.